Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sălaj: Patru comune intră în carantină de weekend

0 86

Comitetul pentru Situații de Urgență a adoptat un plan de măsuri pentru comunele din Sălaj în care incidența noilor cazuri de coronavirus a crescut simțitor de mult în ultimele zile.

Conform unei decizii a CJSU, au fost impuse restricții pentru comunele Mirșid – 7,32 cazuri la mia de locuitori, Bobota – 7,03 cazuri la mia de locuitori, Meseșenii de Jos 5,71 cazuri la mia de locuitori și Bocșa – 5,35 cazuri la mia de locuitori.

În cele patru comune din județ s-au impus mai multe restricții. Astfel, s-a decis să fie adoptată carantina de weekend, ceea ce înseamnă că de vineri până duminică, între orele 20.00 și 5.00 este interzisă circulația persoanelor fără un motiv întemeiat.

De altfel, este interzisă organizarea de evenimente private, iar sălile de jocuri de noroc se închid complet. Totodată, magazinele pot funcționa la 30% din capacitate. Masca va deveni din nou obligatorie pe stradă. Se închid și bisericile, slujbele religioase având voie să se organizeze doar în exterior.

Prefectura transmite că în aceste comune se vor emite inclusiv mesaje RO-ALERT de informare a populației.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More