Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sălaj – Peste 50 de mii de articole pirotehnice confiscate în câteva zile

0 408

Polițiștii sălăjeni au confiscat peste 50 de mii de articole pirotehnice.

Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj desfășoară în continuare, în această perioadă, la nivel județean, acţiunea ,,Foc de Artificii”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice, anunță purtătorii de cuvânt ai instituției.

Astfel, în perioada 4-16 decembrie, polițiștii au efectuat 43 de acţiuni și controale în pieţe şi alte obiective, în urma cărora au fost constatate 17 infracţiuni de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, fapte prevăzute de legea privind regimul materiilor explozive şi au fost indisponibilizate peste 50 000 de astfel de articole.

În urma acțiunilor, polițiștii au depistat opt persoane fizice, față de acestea fiind efectuate cercetări în cauze penale.

O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat 51 de  activități de informare în școlile din județ, au mai transmis cei de la IPJ Sălaj.

Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 şi F4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2 (care sunt destinate manipulării ori utilizării exclusiv de către pirotehnicieni).   

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului, a încheiat purtătorul de cuvânt al IPJ.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More