Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sălaj – Statistică alarmantă. Consumatori de droguri din ce în ce mai tineri

0 166

Deși numărul de consumatori de droguri este în scădere, vârsta la care unii încep folosirea unor astfel de substanțe scade și ea. În 2018 a fost înregistrat inclusiv cazul unui copil de doar 12 ani.

Conform unui comunicat publicat de către Agerpres specialiștii Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Sălaj au constatat că deși numărul de cazuri ce implică folosirea drogurilor este în scădere, totuți vârsta celor care încep să consume este una ce scade.

Astfel, vineri, 22 februarie, coordonatorul CPECA Sălaj, Valer Merce, în cadrul şedinţei lunare a Colegiului Prefectural, a afirmat că în anul 2018, numărul persoanelor care s-au adresat centrului în legătură cu consumul de droguri a fost de 75, dintre care 40 consumatori şi 35, membri de familie.

Numărul de cazuri înregistrate la UPU din cadrul spitalului judeţean a fost anul trecut de 30, înregistrând o scădere, pentru al doilea an consecutiv (38 de cazuri în 2017 şi 48 cazuri în 2016), după ce înregistrase un trend continuu ascendent în anii anteriori.

Însă îngrijorător este faptul că la UPU au ajjuns și consumatori sub 18 ani, dintre care cel mai mic are vârsta de 12 ani.

„Un element îngrijorător constatat din cazuri ajunse la UPU, dar şi prin activităţile practice derulate de specialiştii CPECA Sălaj este scăderea vârstei de debut în consum. Deşi am avut anul trecut doar şase consumatori cu vârste sub 18 ani, dintre ei au fost consumatori de 12 şi 14 ani”, a subliniat Valer Merce.

Totodată o altă problemă semnalată de Valer Merce în cazul consumului de drogurilor este cea a copiilor cu părinţilor plecaţi la lucru în străinătate, copii care nu mai sunt supravegheaţi şi primesc sume importante de bani. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More