Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

“Sălaj VeloTur” are ca scop principal promovarea Complexului Arheologic Porolissum,

0 86

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus organizează, în data de 28 mai 2017, cea de-a doua ediție a competiției de ciclism pe asfalt “Sălaj VeloTur”.

Evenimentul se dorește a fi un instrument inovator de promovare a județului Sălaj din punct de vedere turistic, la nivel regional și național, nu doar în rândul celor pasionați de ciclism, un fenomen aflat în plină expansiune în România, ci și a celor apropiați lor și a comunității locale.

Ediția din acest an a Sălaj Velo Tur, ce va avea ca punct de start şi de final Complexul Arheologic Porolissum, din comuna Mirșid, şi va include, adiacent competiţiei cicliste, ateliere educaționale, pe teme istorice și de cultură locală, precum și diverse jocuri și activități de societate (vânătoare de comori, jocuri ale copilăriei etc.) pentru publicul larg, urmând ca la finalul evenimentului să aibă loc un concert susținut de câțiva artiști locali.

Sălaj Velo Tur: Porolissum” face parte din circuitul competițiilor de ciclism Road Grand Tour, organizat de către Asociația Județeană de Ciclism Prahova, al cărei reprezentant este Alex Ciocan, un sportiv extrem de apreciat, cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu.

Pentru a încuraja crearea de cluburi sportive județene sau consolidarea celor deja existente și pentru creșterea vizibilității proiectului și a organizatorilor, vor fi selectați 30 de sportivi din Sălaj, cărora le vor fi acordate echipamente profesioniste personalizate.

Evenimentul se va axa în principal pe promovarea celui mai cunoscut obiectiv turistic existent în Sălaj, Complexul Arheologic Porolissum, dar și a proiectelor de reabilitare a drumurilor județene, a Limessul-ui roman și a Circuitului Castrelor Romane.

La nivelul județului există nevoia creării unor oferte turistice în vederea atragerii de vizitatori. Acest eveniment poate reprezenta unul dintre punctele de plecare în construirea de oferte turistice pentru o anumită categorie de public. Prin colaborarea cu alte organizații și instituții, dar și cu alți factori de interes, precum întreprinzătorii din turism și furnizorii de servicii din alimentația publică, vom stabili bazele diversificării ofertelor turistice și sporirii numărului acestora.

Înscrierile se fac până în 25 mai 2017, ora 24:00, pe site-ul www.roadgrandtour.ro , mai multe informații găsiți și pe site-ul A.D.I. Sălaj Plus, www.salajplus.ro.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociația Județeană de Ciclism Prahova, Consiliul Județean Sălaj, Primăria Municipiului Zalău, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Asociația Amicii Muzeului, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Centrele de Informare Turistică active la nivel județean și cu Agenția Națională de Presă AGERPRES.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More