Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sălajul, unul dintre cele mai sărace județe ale țării

1 49

bani falsi bancnote 100 lei

Într-un clasament al valorii produsului intern brut (PIB) estimat pentru anul 2014, județul Sălaj se află în top 5 cele mai sărace județe din România. Covasna conduce clasamentul.

Potrivit unei analize Econtext.ro, cel mai sărac județ din România este Covasna, cu un PIB de 4,7 miliarde de lei, urmat de Mehedinți, cu un PIB de 5,2 miliarde de lei.

România pare să fi ieșit ușor din criza economică în care s-a aflat în ultimii cinci ani, însă depășirea crizei este vizibilă doar în câteva regiuni. Alte județe se confruntă însă în continuare cu mari probleme economice.

În clasamentul realizat de Econtext, Sălajul ocupă locul 39, cu un PIB de 5,49 miliarde de lei, la coada clasamentului aflându-se și județe precum Vaslui sau Tulcea.

Altfel stă situația în privința celor mai bogate județe. Bucureștiul conduce topul, cu un PIB de 149,98 miliarde de lei, fiind urmat de Timiș, Constanța, Brașov, Prahova și Cluj (22,23 miliarde de lei).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. EDILICA spune

    Asta e „dezvoltarea armonioasa a teritoriului Romaniei”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More