Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Salarii mai mari pentru demnitari de la începutul anului. Câți bani vor încasa primii oameni în stat

0 527

Anul nou vine şi cu lefuri mai mari pentru primii oameni în stat. Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu, Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea vor primii salarii cu aproape 10% mai mari începând de la 1 ianuarie. Şi indemnizaţiile miniştrilor, deputaţilor, senatorilor şi primarilor vor creşte. Majorările salariale vin ca urmare a creşterii salariului minim.

Cel mai mare salariu va fi cel al şefului statului, Klaus Iohannis. În urma creşterii salariului minim, indemnizaţia preşedintelui a ajuns la aproape 25.000 de lei, cu peste 2.100 de lei fată de salariul de până la 31 decembrie 2018. Adică va primi aproximativ 5.300 de euro.

Pe locul al doilea ca valoare se află indemnizaţia şefului Senatului şi cele ale preşedintelui Camerei Deputaţilor şi premierului. Astfel, Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă vor primi o remuneraţie de aproape 24.000 de lei lunar. Acelaşi salariu îl va avea şi Patriarhul Daniel.

Pe locul al treilea sunt miniştrii care vor avea o indemnizaţie de aproape 22.000 de lei, aceasta fiind crescută de la aproximativ 20.000 de lei cât au avut până la finalul anului.

Deputaţii şi senatorii fără funcţii de conducere în Parlamentul României vor primi un salariul de aproximativ 18.700 de lei, acesta crescând de la 17.100 de lei.

De asemenea, primarul General al Capitalei va lua un salariu net de 20.800 mai mare cu 1.900 faţă de anul trecut.

De la 1 ianuarie 2019, salariul minim pe economie va crește de la 1.900 de lei la 2.080 de lei brut. De asemenea, persoanele care au terminat o facultate și care au cel puțin un an vechime în muncă în domeniul studiilor superioare vor avea salariu minim brut 2.350 lei lunar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More