Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Salariile ar putea fi majorate pentru unele categorii de bugetari, din învățământ sau sănătate

0 550

Salariile personalului auxiliar din sănătate, cum sunt asistentele și brancardierii, ar putea crește anul viitor, a anunțat ministrul Finanțelor Adrian Câciu. Guvernul analizează și situațiile din alte sisteme, cum este învățământul.

Anul viitor ar putea crește salariile pentru personalul auxiliar din sănătate. Anunţul a fost făcut de Adrian Câciu, noul ministru al Finanţelor. „În sistemul sanitar există nişte decalaje între partea de medici şi partea de personal auxiliar. Dincolo de capacitatea fizică şi chiar cea morală, de a rezista și de a munci zi-lumină, eu cred că trebuie văzută şi din perspectiva recompensei pe care statul o poate acorda”, a declarat Adrian Câciu la Antena 3.

El a precizat că așteaptă propunerile ministerului de resort.

Fără taxe noi, dar este posibil sa dispară unele scutiri de impozite şi taxe

Respectivele analize ar urma să fie gata până pe 15 decembrie, odată cu definitivarea strategiei fiscal-bugetare, potrivit Mediafax. Un element important al viitoarei stategii este scăderea taxării muncii, mai ales în zona veniturilor mici. Ministrul a precizat că nu vor apărea taxe noi, dar că este posibil sa dispară unele scutiri de impozite şi taxe pentru anumite categorii de persoane.

O primă variantă a proiectului de buget pentru 2022 ar trebui să fie gata pe 15 decembrie.

Adrian Câciu a anunţat, marţi, pe Facebook, că lucrează la proiecţia bugetară pe 2022 şi a criticat din fosta guvernare liberală. ”Avem de recuperat multe întârzieri şi lucruri nerealizate la timp, dar lucrăm temeinic, aşezat şi găsim soluţii”, a afirmat afirmă Câciu, precizând că Guvernul nu va creşte şi nu va introduce noi taxe pentru a aduce bani la buget.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More