Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Salariu minim de 8,5 euro pe oră în Germania

3 99

muncitori constructii

Guvernul german a aprobat miercuri un proiect de lege potrivit căruia, începând de anul viitor, salariul minim va fi de 8,5 euro pe oră.

Proiectul de lege al Guvernului Germaniei vizează introducerea salariului minim începând de anul viitor, cu o perioadă de tranziţie de doi ani acordată pentru ca măsura să nu intre în conflict cu contractele existente de muncă la nivel regional sau sectorial.

Salariul minim nu se va aplica pesrsoanelor cu vârsta sb 18 ani şi nici în primele şase luni de lucru ale unei persoane aflate în situaţie de şomaj pe termen lung care şi-a găsit un loc de muncă.

De această modificare legislativă vor beneficia începnd de anul viitor aproximativ 5 milioane de angajați care, în prezent, au salarii sub acest prag de 8,5 euro pe oră.

Astfel, conform proiectului de lege german, salariul minim pe lună ar ajunge la aproximativ 1.360 de euro, dacă e să considerăm 5 zile de muncă pe săptămână, la un program de 8 ore de muncă pe zi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More