Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Salariul minim pe economie crește la 900 de lei de la 1 iulie

1 74

salariu portofel

După ce la începutul acestui an salariul minim pe economie a ajuns la 850 de lei, începând de la 1 iulie acesta va crește la 900 de lei, conform unei decizii a Guvernului. De anul viitor, salariul minim va crește semestrial.

Guvernul României a aprobat creșterea salariului minim brut pe țară, garantat în plată, în două tranșe în acest an. Astfel, la 1 ianuarie 2014 salariul minim a ajuns la 850 de lei, iar a doua tranșă se va aplica începând cu 1 iulie 2014.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a precizat că până în anul 2016 se va ajunge la un salariu minim garantat de 1.200 de lei. În prezent în România aproape 1,2 milioane de persoane au salariul minim, dintre acestea 274.000 fiind angajate în sistemul bugetar.

”Din iulie 2014 CAS va scădea cu 5% la angajator şi se va scuti de impozit profitul care va fi reinvestit de companii. Aceste două măsuri vor putea, la nivelul angajatorilor, să dea posibilitatea de a avea un venit mai mare şi a putea crea mai multe locuri de muncă. Determinant la creşterea salariilor contribuie şi creşterea economică, de 3,8% în primul trimestru al acestui an (…) Creşterea medie a câştigului salarial în primul trimestru al acestui an este de 5,5% faţă de perioada similară din 2013”, a arătat Rovana Plumb, conform Agerpres.

Ministrul Muncii a mai anunțat că începând cu ianuarie 2015, salariul minim pe economie va crește semestrial cu 75 de lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More