Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Salina Ocna Dej sub amenințarea coronavirus. Un angajat infectat, alții suspecți

3 5.610

Numărul infectărilor cu noul coronavirus pare să crească în zona municipiului Dej, iar aceste noi cazuri par să fie în legătură directă cu focarul de infecție din localitatea Cetan, comuna Vad.

Focarul de infecție cu noul coronavirus de la Cetan se extinde. Alte două persoane, contacți direcți ai celor din Cetan care au fost confirmați deja, au fost recent testate pentru infectarea cu COVID-19.

Este vorba despre doi bărbați din Dej, angajați la Salina Ocna Dej, care au legătură directă cu persoane deja confirmate din localitatea Cetan.

Unul dintre cei doi bărbați din Dej, în vârstă de 43 de ani, care locuiește în cartierul Dealul Florilor, este fiul unei familii din Cetan. Părinții acestuia sunt deja internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Tot la acest spital sunt internate și soția și soacra bărbatului, cele două femei fiind internate mai întâi la Compartimentul de Boli Infecțioase de la Spitalul Municipal Dej.

Cele două femei, dar și bărbatul de 43 de ani din Dej diagnosticat recent, au fost transportați duminică la spital în Cluj, după ce cele două au fost confirmate. Situația a generat o criză în cadrul Compartimentului de Boli Infecțioase al Spitalului Municipal Dej, tot personalul medical al secției fiind supus testării, iar secția a fost închisă pentru dezinfecție. În acest caz, Direcția de Sănătate Publică a declanșat o amplă anchetă epidemiologică.

Celălalt bărbat, angajat al Salinei Ocna Dej, are 26 de ani și este vecinul a doi soți care au fost confirmați și ei ca fiind infectați cu COVID-19 săptămâna trecută, fiind internați și ei la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Bărbatul de 26 de ani este deocamdată în izolare la domiciliu.

Ulterior acestor confirmări și alte persoane, aflate în contact direct cu cei diagnosticați, au fost preluate de ambulanțe și transportate la spital în Cluj-Napoca, pentru a fi testate.

Potrivit surselor noastre, bărbatul de 43 de ani nu s-ar fi prezentat la muncă, la Salina Ocna Dej, de 10 zile, deoarece și-a luat concediu. Nu același lucru se poate spune despre cel de 26 de ani, care a fost la muncă, în tura de noapte, și săptămâna trecută. Abia în această săptămână și-a luat și el concediu, fiind în izolare.

Toate aceste cazuri au declanșat revolta celorlalți angajați ai Salinei și a familiilor acestora. Zeci de persoane ne-au contactat în ultimele zile pentru a ne semnala situația și a ne solicita ajutorul în scoaterea la lumină a acestor cazuri.

Oamenii acuză faptul că, deși sunt aceste cazuri confirmate, conducerea companiei nu ia în calcul oprirea activității. Mai mult, prin diverse mesaje, angajați ai Salinei și familiile acestora ne transmit că se încearcă o mușamalizare a situației, că s-a încercat ascunderea faptului că sunt doi angajați confirmați, astfel ca producția să continue și să nu se oprească activitatea, totul în interesul profitului companiei.

În legătură cu această situație am solicitat un punct de vedere oficial directorului Salinei Ocna Dej, Alin Sălătioan.

Acesta ne-a declarat telefonic că nu știe personal să fie cazuri de angajați ai Salinei care să fie confirmați. Ulterior, acesta a revenit cu un comunicat pe acest subiect:

COMUNICAT DE PRESĂ

Urmare aparitiei ieri 31.03.2020 a unor informatii denigratoare si instigatoare la adresa conducerii Sucursalei Salina Ocna Dej, pe un site de socializare (Facebook)  utilizand o pagina denumita ,, Salina Ocna Dej,,

In calitate de director al Sucursalei Salina Ocna Dej va fac urmatoarele precizari:

a)Acest site , pagina de facebook ,,Salina Ocna Dej,, nu este site-ul official al Sucursalei Salina Ocna Dej,

b) ESTE O PAGINA PRIVATA CARE A UTILIZAT IN MOD ILEGAL SIGLA SALROM. Sigla Salrom, care este marca inregistrata la OSIM de catre SNS SA si nu poate fi utilizata in postari private!

c) Au fost postate informatii false cu privire la existenta in cadrul Sucursalei a doua cazuri de imbolnaviri cu coronavirus , cu scopul de a crea panica printre salariatii Sucursalei.

Societatea Nationala a Sarii S.A. si implicit Sucursala Salina Ocna Dej se delimiteaza de toate mesajele care au aparut pe aceasta pagina de facebook si va efectua o cercetare in acest sens pentru sanctionarea persoanei vinovate.

          Totodata va comunic ca la nivelul Sucursalei Salina Ocna Dej, desi am luat toate masurile necesare de prevenire a imbolnavirii cu COVID 19, avem confirmat un singur caz de imbolnavire cu COVID -19 in data de 30.03.2020, caz care a fost imediat comunicat si la sediul SNS SA , conform protocolului instituit pentru situatia de urgenta , urmare  decretului prezidential nr. 195/2020.

          Mentionez  ca angajatul confirmat cu COVID -19 nu a fost prezent la serviciu in cadrul Sucursalei Salina Ocna Dej din data de 21.03.2020, astfel ca nu a contaminat pe colegii prezenti la serviciu (nici un coleg cu care a intrat in contact nu prezinta simptome).

          Avand in vedere ca au trecut 10 zile din data in care nu a mai fost prezent in unitate pana la confirmarea cu COVID-19, in urma recomandarilor primite de la DSP Cluj, am luat decizia ca tot schimbul de munca pe care acesta isi desfasura activitatea sa nu fie prezenti la serviciu.

          Consider ca s-au luat toate masurile posibile pe linie de Securitate si Sanatate in munca cu toata responsabilitatea pentru resursa umana gestionata la Sucursala Salina Ocna Dej.

Director 

                                                 Salatioan Alin

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. XRL8 spune

  Nu mi se pare de loc normal ca persoanele de la conducere sa nu oprească activitatea salinei! Oameni buni, gândiți-vă doar cu câți oameni au intrat in contact cei 2! Mai ales ca bărbatul de 43 de ani e angajat si la altă firmă si s-a prezentat acolo săptămâna trecută! Ia mai faceți săpături!!!

 2. Vasile Ionel spune

  Multumim Somesanul.
  Fara articolul vostru nu intrau in izolare angajatii contact ai celor doi cu coronavirus de la Salina.
  Rusine conducerii care nu este in stare sa faca nimic fara presiune din afara!

  1. Marina spune

   Eu as zice sa mai cititi odata articolul si o sa intelegeti mai bine. Nu sunt 2 angajati confirmati. E doar unul si acela nu am mers la munca de mai mult timp fiind in concediu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More