Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Salvamontiștii clujeni se perfecționează în domeniul salvărilor de victime cu elicopterul

0 63

Serviciul Public Județean „Salvamont-Salvaspeo” Cluj, instituție de interes județean subordonată Consiliului Județean, a participat la sfârșitul săptămânii trecute la un exercițiu de salvare cu elicopterul, eveniment organizat în localitatea Arieșeni în colaborare cu structura județeană Salvamont din Alba și Inspectoratul General de Aviație din cadrul Ministerul Afacerilor Interne.

Salvamont Cluj a fost reprezentat la această acțiune de perfecționare profesională de salvatori montani angajați și voluntari, misiunea acestora în cadrul exercițiului fiind aceea de preluare a unei persoane accidentate de la un punct fix, dintr-un areal foarte greu accesibil, și ridicarea ei cu troliu în elicopter utilizând tehnica specifică salvărilor aero. 

Serviciul Public Județean „Salvamont-Salvaspeo” Cluj își perfecționează în permanență membrii, cei peste 40 de salvatori montani angajați și voluntari participând anual la o multitudine de stagii de pregătire specializate, compuse atât din cursuri teoretice cât, mai ales, din exerciții practice, complexe, combinate cu schimburi de experiență alături de alte instituții și structuri cu rol în salvarea de vieți omenești.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More