Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Salvator la nuntă. Un paramedic din Baia Mare a salvat un bărbat care făcuse infarct

0 68

Un paramedic din cadrul ISU Maramureș a dat o nouă șansă la viață unui bărbat care suferise un infarct la o nuntă. Datorită intervenției paramedicului, bărbatul a scăpat cu viață și este în afara oricărui pericol.

Aflându-se în timpul liber, plutonierul major Maghear Marius Romeo, subofiţer al Detaşamentulului de Pompieri „Marchiş Adrian” Baia Mare, Garda nr. 2 de intervenţie Fărcaşa a participat la un eveniment desfăşurat în incinta unui hotel din localitatea Baia Mare.

În jurul orelor 22.40 când a intrat în hotel a observat o persoană de sex masculin căzută pe jos iar câteva persoane încercau să-i acorde primul ajutor. Fără să mai stea pe gânduri a solicitat persoanelor aflate de faţă să fie lăsat să intervină în acordarea primului ajutor, menţionând faptul că este paramedic în cadrul ISU Maramureș. Astfel, a executat manevre de resuscitare alternativ, împreună cu persoanele prezente la eveniment care erau cadre medicale,  asupra pacientului inconştient până la sosirea echipajului de terapie intensivă mobilă din cadrul Detaşamentulului de Pompieri „Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare, solicitat prin apelul de urgenţă 112, continuând să acorde sprijin echipajului în activităţile desfăşurate, precum şi pentru transportarea pacientului în siguranţă până la autospeciala SMURD.

Pacientul a fost preluat de către  echipajul TIM SMURD, fiind transportat la Spitalul judeţean din Baia Mare în stop cardio-respirator resuscitat, ameliorat la predare, iar acum, datorită intervenție prompte a plt. maj. Maghear Marius și a cadrelor medicale de față la eveniment, pacientul este în afara oricărui pericol, menționează ISU Maramureș într-un comunicat de presă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More