Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sancţiuni contravenţionale, de peste 110.000 de lei, aplicate de poliţia rutieră

0 32

Poliţia acţionează permanent pentru reducerea riscului rutier, combaterea cauzelor generatoare de accidente, precum şi sancţionarea persoanelor care nu respectă regulile de circulaţie, punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

Astfel, în perioada 19-22 aprilie 2016, poliţiştii din cadrul structurilor de poliţie rutieră au acţionat pe principalele artere de circulaţie, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi prin intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice. Au fost folosite aparate radar în vederea prevenirii excesului de viteză.

Pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii au aplicat 546 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 110.336 lei, fiind reţinute 21 de permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare auto.

La data de 20 aprilie, poliţiştii au depistat, în trafic, un bărbat , de 35 ani, din judeţul Suceava, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistriţa, pe care erau aplicate plăcuţe de înmatriculare cu numere de circulaţie provizorie expirate.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”

La data de 21 aprilie, a fost depistat un bărbat, de 25 de ani, din Năsăud, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 172 pe raza localităţii Cociu, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More