Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sancţiuni contravenţionale, de peste 98.000 de lei, aplicate de poliţiștii bistrițeni

0 34

Poliţia acţionează permanent pentru reducerea riscului rutier, combaterea cauzelor generatoare de accidente, precum şi sancţionarea persoanelor care nu respectă regulile de circulaţie, punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate în ultimele 24 de ore, politiştii din cadrul structurilor de poliţie rutieră au aplicat 175 de sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei rutiere, în valoare totală de 98120 de lei.
Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 10 permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare auto.
***
La data de 17 martie, poliţiştii au depistat, în trafic, un minor, de 17 ani, din Viile Tecii, şi doi tineri, în vârstă de 21 de ani şi 29 de ani, din Bistriţa, respectiv Maieru, în timp ce conduceau autoturisme pe DN 15A, în localitatea Galaţii Bistriţei, în municipiul Bistriţa şi pe DN 17D, pe raza oraşului Sîngeorz-Băi, fără a poseda permis de conducere. Faţă de cei trei conducători auto cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de
„Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
***
La aceeaşi dată, a fost depistat un bărbat, de 59 de ani, din Bistriţa, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, şi un altul, în vârstă de 51 de ani, din Tureac, care conducea pe DN 17, în localitatea Prundu Bârgăului, un autovehicul radiat din circulaţie. În cauză au fost întocmite dosare penale în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, respectiv „ Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

***
La data de 17 martie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa Năsăud, împreună cu un echipaj de control tehnic în trafic al Registrului Auto Român Bistriţa-Năsăud, au desfăşurat o acţiune pe linie rutieră, în urma căreia au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1260 de lei, şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare auto.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More