Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sancțiuni de circa 37.000 de lei, aplicate de polițiștii clujeni – VIDEO

0 40

politia

Sancțiuni de circa 37.000 de lei, în urma unei acțiuni a polițiștilor clujeni pentru impunerea unui climat de disciplină economică, la un centru comercial din Cluj-Napoca.

La data de 12 februarie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au acţionat pentru prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite cu produse nealimentare, îmbrăcăminte, încălţăminte, bijuterii şi produse accizabile.

Astfel, între orele 12:00-16:00, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciului Criminalistic au efectuat verificări la mai multe societăţi comerciale din incinta unui centru comercial din Cluj-Napoca.

Au fost verificate peste 30 de societăţi comerciale şi puncte de lucru ale acestora, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de circa 37.000 de lei.

Polițiștii au constatat nereguli în ceea ce priveşte reglementările prevăzute în Legea 12/1991 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, Legea 53/2003 privind Codul Muncii, O.G. 21/1991 privind protecţia consumatorului.

De exemplu, poliţiştii au aplicat o amendă, în cuantum de 20.000 de lei, administratorului unei societăţi comerciale care are ca obiect comercializarea de bijuterii şi metale preţioase. A fost constatată lipsa unor documente în care sunt evidenţiate operaţiunile cu metale preţioase, documente prevăzute de reglementările în vigoare.
Acţiunea a fost sprijinită de reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Cluj, Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor București- Direcţia metale şi pietre preţioase.
Acţiunile poliţiştilor vor continua pentru impunerea unui climat de disciplină economică.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More