Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sancţiuni şi dosare penale pentru delicte silvice în Bistrița

0 68

Poliţiştii bistrițeni împreună cu specialişti din cadrul ITRSV Cluj-Napoca şi din cadrul ocoalelor silvice au desfăşurat activităţi în cadul planului “Scutul Pădurii 2013”, prevenirea şi combaterea delictelor silvice fiind o prioritate judeţeană în Bistrița.

În urma controalelor pe Valea Someşului, au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.000 lei şi a fost confiscată cantitatea de 13,8 m.c. lemn rotund în valoare de 1.863 lei.

În zona forestieră Dealu Negru – Cușma, poliţiştii şi organele silvice i-au depistat pe patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 44 ani şi 26 ani, toți din Budacu de Sus care au tăiat fără drept și sustras din pădurea „Caldu” patru arbori de esență molid, în valoare de 4.709 lei. Materialul lemnos a fost confiscat și s-au ridicat în vederea continuării cercetărilor ustensilele folosite pentru comiterea infracţiunii (hamuri, motoferăstraie mecanice etc). Bărbaţii sunt cercetaţi sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere și furt de arbori de posturile de Poliţie Cetate şi Livezile.

La ora 22.00, în pădurea Slătineanca situată pe raza localității Mogoșeni poliţiştii i-au identificat pe doi bărbaţi de 26 ani şi 25 ani, ambii din Florești care au tăiat fără drept patru arbori de esență gorun.

Față de aceștia s-a luat măsura sancționării contravenționale conform Legii nr.171/2010 și a fost confiscată cantitatea de 1,18 mc material lemnos, în valoare de 594 lei.

Tot în cursul zilei de ieri, pe raza comunei Leșu a fost depistat un bărbat de 56 ani din Leșu, care a tăiat fără drept 18 arbori specia molid, cu un volum total de 26,17 mc în valoare de 4.021 lei.

Cercetările continuă de Postul de Politie Leșu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “tăiere ilegală de arbori”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More