Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane

0 258

politia11

În perioada 14 – 18 octombrie, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) organizează o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane – 18 octombrie, subsumate unei campanii de informare intitulate“Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane”.

Marcarea Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane este un exerciţiu de creştere a gradului de conştientizare a populaţiei asupra riscurilor acestui fenomen.

Mesajul campaniei  “Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane” este orientat pe caracteristicile celor trei grupuri ţintă:

–         prevenirea traficului de persoane în scopul exploatării sexuale – tineri şi adolescenţi;

–         prevenirea traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă – adulţi în căutarea unui loc de muncă;

–         prevenirea traficului de persoane în general – publicul larg.

Evenimentele centrale ale campaniei sunt:

– 18 octombrie 2013 – Conferinţă naţională dedicată Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane – prilej cu care se va lansa Raportul Naţional Antitrafic.

–  14 – 18 octombrie 2014 – concurs on-line ”Mesajul tau salvează vieți!”- care va fi lansat pe pagina de Facebook a ANITP;

– 14 – 18 octombrie – flash-mobs/activităţi în spaţiul public la nivel regional, prin Centrele Regionale ale ANITP în judeţele Dolj, Gorj, Iaşi, Vaslui, Prahova, Braşov, Cluj şi Mureş;

– 14 – 18 octombrie – acţiuni de informare şi promovare a mesajului antitrafic cuprinse în planuri de acţiune regionale la nivelul celor 15 Centre Regionale ale ANITP.

În acest context la nivelul Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Cluj-Napoca se vor desfășura următoarele activități :

–   activități de prevenire și informare în spatiul public si 20 de școli/licee din municipiul Cluj-Napoca;

–    distribuirea, de către voluntari, unor fly ere cu nr. de telefon gratuit „HelpLine” 0800 800 678;

–    vizionarea unor materiale video despre victimele traficului de persoane;

În anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, data de 18 octombrie a fost desemnată Zi Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane”.

Acest demers a fost considerat un pas important întreprins de către Comisia Europeană în contextul asumării, pe termen lung, a angajamentului de a preveni şi combate traficul de fiinţe umane.

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More