Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

S-a semnat tratatul de înfrățire, între Municipiile Gherla și Ronneby Suedia – FOTO

0 272

Săptămâna trecută, Primarul Municipiului Gherla, Neselean Ioan, a semnat tratatul de cooperare și înfrățire cu orașul Ronneby, din regiunea Blekinge, Suedia, conform Hotărârilor de Consiliu HCL 53/2016 și HCL 94/2016 și a pus bazele unor viitoare colaborări potrivit competențelor de care cele două municipalități dispun, în conformitate cu legislațiile în vigoare: culturale, educaționale, sociale, sportive și altele.

Acesta a fost însoțit de câțiva Consilieri Locali ai orașului, împreună cu care, timp de câteva zile, au vizitat insituții publice și firme din orașul Ronneby. Programul stabilit de către gazde, a inclus vizita la Grădinița Backsippan, construită într-un mod sustenabil, la Gimnaziul Listerby, Liceul Knut Hann, o școală de Aeronautică, sala de sport a orașului, două fabrici de prelucrare a lemnului și una de plăci metalice.

Ultima zi a vizitei, au petrecut-o la primăria orașului Ronneby, unde au aflat detalii despre administrația publică și modul în care Consiliul Local al orașului Ronneby hotărăsc administrarea bugetului local, iar ziua s-a încheiat cu semnarea tratetelor de către cei doi primari: Roger Fredriksson și Ioan Neselean. Grupul a avut privilegiul de a o întâlni și pe doamna Dr. Olivia Costea, Consul Onorific al României în Suedia, care a propus înfrățirea celor două orașe pe care le-a considerat asemănătoare și care și-a arătat toată disponibilitatea de a demara și sprijini colaborarările viitoare a Municipiului Gherla cu Municipiul Ronneby, a căror baze s-au fondat acum.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More