Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Șapte festivalieri Untold au ajuns noaptea trecută la spital

0 67

Peste 300 de persoane au primit îngrijiri medicale, joi, în prima zi a festivalului Untold de la Cluj-Napoca, şapte dintre acestea fiind transportate la spital pentru tratarea diverselor afecţiuni. 

Potrivit unui comunicat al reprezentanţilor instituţiilor din cadrul MAI care se ocupă cu asigurarea ordinii publice pe durata Untold transmis, vineri, au fost înregistrate şi opt sesizări privind săvârşirea unor fapte penale, cele mai multe pentru deţinerea de substanţe ilegale.

”În domeniul situaţiilor de urgenţă, 322 de persoane au primit îngrijiri de prim-ajutor şi asistenţă medicală în spitalul mobil, în punctele fixe pentru prim-ajutor şi prin intermediul celor 11 echipe mobile de paramedici, ce patrulează în toate locaţiile unde au loc activităţi ale festivalului. În şapte cazuri s-a impus transportul persoanelor la spital, afecţiunile înregistrate în general au fost remediate pe loc. Forţele de poliţie şi jandarmerie au aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 14.000 lei, cele mai multe pentru abateri fiind fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale pentru abateri constatate privind protejarea populatiei împotriva unor activităţii comerciale ilicite. Au fost înregistrate 8 sesizări privind săvârşirea unor fapte penale, cele mai multe pentru deţinerea de substanţe ilegale”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii instituţiilor din cadrul MAI adaugă că nu au fost înregistrate cazuri medicale legate de caniculă, majoritatea intervenţiilor fiind legate de consumul de alcool, de dureri de cap, dureri de burtă, ameţeli, entorse la glezne sau răni minore datorate unor căzături.

De asemenea, în prima zi a Untold nu au fost sesizate situaţii care să impună intervenţia patrulelor mobile de prevenire şi stingere a incendiilor din perimetrul festivalului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More