Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Șapte societăți comerciale verificate de polițiști, pentru prevenirea delictelor silvice

0 60

În perioada 13.02.2017 – 16.02.2017, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Cluj, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite săvârşite în domeniul silvic.

Astfel, au fost efectuate controale la agenţii economici de pe raza comunelor Negreni şi Ciucea care au ca obiect de activitate exploatarea, depozitarea, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase.

Pe timpul activităţilor desfăşurate au fost avute în vedere verificarea modului de respectare a legislaţiei pe linie silvică şi luarea măsurilor legale care se impun, verificarea respectării prevederilor legale cu privire la funcţionarea spaţiilor de depozitare a materialelor lemnoase şi a instalaţiilor de prelucrat lemn rotund, verificarea cantităţilor de material lemnos intrate/ieşite în/din depozite şi verificarea modului de completare a documentelor de însoţire şi provenienţă a materialului lemnos, legalitatea acestora, respectiv implementarea lor în aplicaţia I WOOD TRACKING.

În cadrul acţiunii, au fost verificate 7 societăţi comerciale, pentru neregulile constatate s-au aplicat sancţiuni contravenţionale şi s-a dispus confiscarea (valoric şi faptic) a aproape 70 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 10.000 de lei.

Poliţiştii continuă acţiunile pe această linie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More