Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Șapte specializări vor fi retrase de la facultățile UBB Cluj

1 43

UBB-cluj

Universitatea Babeş-Bolyai anunță modificarea ofertei educaţionale şi a programelor de studiu, pentru a fi în concordanță cu cerinţele viitorilor studenţi şi a pieţei muncii. Universitatea clujeană va lichida mai multe specializări, pentru care nu se va mai susține admiterea în anul universitar 2013-2014.

La nivel național, 183 de specializări din 37 de instituţii de învăţământ superior sunt propuse să intre în lichidare, pe baza rapoartelor de evaluare întocmite de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).

Universitatea Babeş-Bolyai a renunţat pentru anul universitar 2013-2014 la şapte specializări. Este vorba de trei specializări din cadrul Facultăţii de Chimie şi Inginerie Chimică: Ingineria şi protecţia mediului în industria chimică şi petrochimică, Inginerie economică în industria chimică şi de materiale, Chimia mediului (învăţământ cu frecvenţă).

S-a renunţat, de asemenea, la trei specializări din cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului: Ingineria sistemelor biotehnice şi ecologice (în limba maghiară, extensia Sfântu Gheorghe), Ingineria sistemelor biotehnice şi ecologice (extensia Sfântu Gheorghe), una din cadrul Facultăţii de Istorie şi Filosofie: Filosofie (în limba maghiară – ID), iar din cadrul Facultăţii de Studii Europene, specializarea Management (extensia Bistriţa).

UBB nu a mai solicitat acreditarea acestor programe de studiu şi a decis lichidarea lor, din cauza numărului mic de studenţi şi al interesului scăzut.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More