Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Şaptesprezece cazuri de furt în Maramureş

0 69

furt

În urma activităţilor de cercetare efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale au fost identificaţi unsprezece suspecţi de furt care sunt cercetaţi acum pentru comiterea a şaptesprezece furturi pe raza judeţului.

Este vorba de patru minori cu vârste între 16 şi 17 ani, şapte bărbaţi cu vârste între 18 şi 47 de ani şi o femeie în vârstă de 62 de ani. Aceştia au comis furturi din locuinţe şi din societăţi comerciale de pe raza localităţilor Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Borşa, Baia Sprie, Cavnic şi Coltău.

Exemplificăm cazul furturilor din locuinţă comise de un minor de 17 ani pe raza municipiului Baia Mare, prin metoda numită generic de poliţişti „furt de bună ziua”. Suspectul a pătruns în trei locuinţe situate pe B-dul Republicii şi strada Gării din municipiu, profitând de faptul că uşile de acces în locuinţe nu erau asigurate cu sistemele de închidere. Este vorba de locuinţe situate la etajele superioare ale blocurilor din care tânărul a sustras bunuri din genţile şi poşetele pe care proprietarii le păstrează în holul locuinţelor, lângă uşa de acces în locuinţă.

 Nu-ţi scăpa casa din ochi!

În cadrul Campaniei de prevenire a furturilor din locuinţă „Nu-ţi scăpa casa din ochi”, poliţiştii de prevenire şi cei de proximitate au desfăşurat zilele acestea activităţi de informare a cetăţenilor cu privire la mijloacele de protecţie a locuinţei. Locuitorii din cartierul Valea Borcutului, cei din zona Meda precum şi cetăţenii aflaţi la cumpărături în supermarketul de pe strada George Coşbuc au primit pliantele Campaniei şi au discutat cu poliţiştii despre cauzele producerii de furturi din locuinţă.

Iată care sunt sfaturile pe care le-au primit cei care locuiesc la bloc:

Intrarea în imobil

 • Montaţi un interfon la intrarea în scară!
 • Asiguraţi-vă că aţi închis bine uşa, atunci când intraţi sau ieşiţi în/din imobil!
 • Dispozitivul de amortizare montat pe uşa de la intrare trebuie să permită o închidere completă a acesteia!
 • Dotaţi cu încuietori corespunzătoare uşile de la terase sau de la alte zone de acces!
 • Nu permiteţi accesul persoanelor necunoscute care sună la interfon, folosind diferite pretexte sau al acelora care încearcă să intre odată cu tine!
 • Instituiţi în imobil, cu sprijinul vecinilor, un sistem de supraveghere a vecinătăţii!

Uşa de acces în locuinţă

 • Ţineţi uşa de acces în locuinţă încuiată permanent, chiar şi atunci când sunteţi acasă!
 • Uşa trebuie să fie confecţionată dintr-un material rezistent la solicitări mecanice!
 • Montaţi pe toc, în zona sistemelor de închidere/asigurare, o armătură metalică!
 • Balamalele să aibă o bună fixare în toc şi în uşă. Înlocuiţi rapid orice încuietoare devenită nefuncţională sau a cărei cheie aţi pierdut-o.

Ferestrele

 • Dacă locuiţi la parter, etajul 1 sau ultimul nivel, asiguraţi ferestrele prin montarea unor gratii metalice sau un sistem antiefracţie!
 • Când părăsiţi locuinţa, chiar şi pentru scurt timp, închideţi toate ferestrele, inclusiv uşa de la balcon.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More