Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sărbătoare în familia MG TEC Grup Dej, la aniversarea Metalicplas și Pehart Tec – FOTO/VIDEO

0 949

mg tec dejCompaniile reprezentative ale grupului MG TEC – Metalicplas Impex SA Dej și Pehart Tec SA Petrești, lideri naționali și euroregionali în domeniile lor – sărbătoresc împlinirea a 20 de ani, respectiv 10 ani de activitate.

Cu această ocazie, vineri la Dej a fost zi de mare sărbătoare în familia MG TEC, invitați și oaspeți de seamă fiind prezenți la manifestările dedicate celor două aniversări.

Seria de manifestări a debutat cu o conferință de presă, în cadrul căreia Ioan Tecar, președintele grupului MG TEC a prezentat un scurt istoric al celor două companii din cadrul grupului. Alături de omul de afaceri dejean la conferința de presă au participat Cezar Scarlat, partener ABRIS România, Liviu Pop, Ministru pentru Dialog Social, Gyerinski Pawel, Senior Partner Chief Investiment Officer, deputatul Cornel Itu, prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan, prefectul județului Alba Gheorghe Feneșeru, primarul Sebeșului Alexandru Dăncila, primarul Dejului, Costan Morar, și primarul Municipiului Gherla, Marius Sabo.

După conferința de presă, invitații și colaboratorii, alături de oficialități, au efectuat un tur ghidat al celor două fabrici, Metalicplas și Pehart Tec, după care cu toții au fost invitați la un dineu oficial la restaurantul hotelului din Dej, unde peste 300 de persoane au sărbătorit cele două aniversări ale firmelor dejene.

Metalicplas Impex este astăzi una dintre cele mai mari şi mai moderne unităţi producătoare de plase sudate, panouri de gard zincate, cuie, sârme trase și împletituri din sârmă din România, cu o capacitate de procesare lunară de peste 7000 de tone de sârmă laminată.

De cealaltă parte, Pehart Tec SA aniversează 10 de activitate, marcând preluarea, în anul 2005, a activelor SC „Pehart” SA Petrești aflată la acea vreme în faliment. Sub noua denumire Pehart Tec SA, Ioan Tecar a derulat cea mai mare investiție pe care a făcut-o vreodată la o singură firmă din cadrul grupului. E vorba de peste 40 de milioane de euro, capital inserat în două etape. În prima fază, în anul 2007, s-au investit 15 milioane de euro în vederea achiziționării și montării unei mașini de hârtie tissue, iar în 2009 s-a finalizat a doua etapă, constând în dotarea cu o nouă mașină de hârtie tissue și o linie de converting prin care hârtia tissue ajunge produs finit.

Acum, după 10 ani, la Pehart Tec funcționează două mașini moderne de producere a hârtiei tissue, cu o capacitate de producție cumulată de 55.000 to/an și o linie modernă de fabricare a hârtiei igienice și a prosoapelor de bucătărie, cu o capacitate de producție de 10.000 to/an.

În toamna anului 2013, prin Metalicplas Impex, grupul achiziționează la Dej o maşină de fabricare a hârtiei tissue cu o capacitate anuală de 25.000 tone, investiţie de peste 17 milioane de euro ce a beneficiat de programele europene de sprijin financiar, contribuţia proprie fiind de aproape 10 milioane de euro.

La sfârșitul acestui an urmează să fie pusă în funcțiune la Dej o nouă investiție în domeniul hârtiei tissue în valoare de 20 milioane euro din care 50% vor fi asigurați de la bugetul de stat în cadrul unui Acord de finanțare semnat cu Ministerul Finanțelor Publice.

În divizia de hârtie a grupului se remarcă în acest an atragerea fondului de investiții polonez Abris Capital Partners, principalul fond de investiții axat pe dezvoltarea companiilor mijlocii din Europa Centrală și de Est, grupul dejean devenind astfel principalul producător independent de hârtie tissue din Europa Centrală și de Sud-Est cu o capacitate pe producție anuală totală de 114.000 de tone de hârtie tissue și 33.000 tone de produse finite (hârtie igienică, prosoape de bucătărie, batistuțe și șervetele). Calitatea produselor igienico-sanitare și a serviciilor oferite sunt recunoscute pe plan internațional, circa 70% din producția fabricilor din Dej și Petrești luând destinația unor piețe precum Ungaria, Polonia, Slovacia, Cehia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ucraina sau Republica Moldova.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.954524221277012.1073742013.467241263338646&type=3&uploaded=85


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More