Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Sărbătoare la Bobâlna. A fost dezvelit bustul lui Alexandru Vaida-Voievod – FOTO/VIDEO

0 176

dezvelire bust Alexandru Vaida-Voievod Bobalna

Câteva sute de persoane au luat parte luni la prânz la ceremoniile dedicate dezvelirii bustului marelui om politic, medic și publicist, Alexandru Vaida-Voievod, evenimentul fiind organizat de către Asociația ”Cura Tuam Animam”, la inițiativa și cu sprijinul deputatului Cornel Itu.

Locuitori ai comunei Bobâlna, dar și zeci de invitați au luat parte la evenimentul de sărbătoare din localitatea de pe malul Olpretului, printre participanți aflându-se ÎPS Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului, Valentin Cuibus, șeful Inspectoratului Școlar Județean Cluj, deputatul Cornel Itu, inițiatorul acestui proiect, consilierul județean Vasile Sălătioan, primarul municipiului Dej Morar Costan, viceprimarul Dejului Aurelian Mureșan, primarul comunei Bobâlna, Augustin Mureșan, consilieri locali din Dej, sau directorul Muzeului Municipal Dej Constantin Albinetz,  care a făcut o largă prezentare a marelui om politic Alexandru Vaida-Voievod.

După slujba de sfințire săvârșită de un sobor de preoți în frunte cu ÎPS Andrei Andreicuț și protopopul Dejului Ioan Buftea, au avut loc luări de cuvânt din partea organizatorilor.

Au vorbit în fața celor prezenți Nelu Anca, președintele Asociației ”Cura Tuam Animam”, deputatul Cornel Itu, inițiatorul acestui proiect, Valentin Cuibus, șeful Inspectoratului Școlar Județean Cluj, primarul comunei Bobâlna, Augustin Mureșan, un moment aparte fiind reprezentat de cuvântarea plină de emoție și sentimente a lui Mircea Vaida-Voievod, nepotul marelui patriot.

Evenimentul a continuat cu un spectacol artistic susținut pe scena amplasată în curtea bisericii ortodoxe din Bobâlna, acolo unde a fost amplasat și bustul dezvelit azi, aflat la doar câteva zeci de metri de casa în care a locuit marele om politic. La finalul manifestărilor cei prezenții au fost invitați la o masă populară, cu plăcinte tradiționale și sarmale.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.932844613444973.1073741975.467241263338646&type=1

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More