Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sărbătoare la Dej: ”Procesiunea bucuriei de Rusalii” a scos dejenii din case – FOTO/VIDEO

0 87

procesiunea bucuriei de Rusalii Dej 2015

Câteva sute de credincioși, echipați cu umbrele sau pălării de soare, au îndurat duminică după-amiaza căldura dogoritoare pentru a participa la ”Procesiunea bucuriei de Rusalii”, eveniment organizat pentru prima dată la Dej.

Cu mic, cu mare, credincioșii s-au adunat la parohiile de care aparțin, de unde au plecat în procesiune spre centrul orașului. Procesiunea a început la ora 16, de la bisericile ”Sfânta Treime” și  ”Sfântul Nectarie” din cartierul Dealul Florilor, valurile de credincioși formând un grup compact în drumul spre Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” de pe strada Regina Maria.

De aici, alături de alte sute de credincioși, cu toții s-au îndreptat spre Capela Militară din Parcul Mare, unde preoții parohi din Dej, în frunte cu protopopul Ioan Buftea, au oficiat Vecernia plecării genunchilor în altarul de vară.

Pe tot parcursul procesiunii au fost rostite rugăciuni și au răsunat cântece religioase, care i-au determinat pe dejeni să iasă din case și să să alăture alaiului religios.

Evenimentul, organizat de Protopopiatul Ortodox Dej, în colaborare cu autoritățile locale, a beneficiat de sprijinul jandarmeriei, a polițiștilor locali și a celor de la rutieră, care au avut grijă ca întreaga procesiune să se desfășoare fără incidente.

În Parcul Mare, participanții la procesiune au fost așteptați cu apă, iar după oficierea slujbei religioase, credincioșii au fost poftiți la sarmale.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.939190412810393.1073741988.467241263338646&type=1

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More