Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Sărbătoare la Școala Gimnazială Specială Dej: Ziua porților deschise și Târgul mărțișorului – FOTO/VIDEO

0 82

Școala Gimnazială Specială Dej a fost azi în zi de sărbătoare, zeci de elevi, cadre didactice din tot orașul, părinți și invitați speciali participând la manifestările dedicate Zilei porților deschise.

Evenimentul a fost deschis de prezentarea făcută de prof. Laura Boian, directorul instituției de învățământ, care a detaliat programul manifestărilor, invitându-l apoi să ia cuvântul pe primarul Costan Morar, cel care a fost întotdeauna un adevărat sprijin în derularea activității instituției școlare.

Alături de conducerea școlii, la manifestări au fost prezenți și reprezentanți ai Consiliului Județean Cluj și a Fundației Estuar Cluj, cei care au fost parteneri ai unei investiții de seamă în instituția de învățământ, care începând de anul trecut beneficiază de o cameră senzorială pentru elevii cu deficiențe, investiție realizată prin proiectul ”O lume nouă, veselă pentru fiecare copil cu nevoi speciale”.

După prezentările oficiale, cei prezenți au fost invitați să admire noile investiții inaugurate în Școala Gimnazială Specială Dej, prima oprire în turul de prezentare fiind camera de stimulare multisenzorială pentru aplicarea terapiilor SNOEZELEN.

Terapia SNOEZELEN, denumită şi terapie multisenzorială, este folosită în special pentru tratarea copiilor cu dizabilităţi mintale, fiind o terapie care se realizează în afara comunicării verbale şi care induce beneficiarului anumite senzaţii cu scopul de a-i reactiva memoria şi de a crea sentimente de siguranţă şi relaxare.

O altă investiție care a primit binemeritate aprecieri a fost camera destinată atelierului gastronomic. Dedicată în special copiilor cu nevoi speciale, camera atelierului gastronomic este o adevărată bucătărie de lux, dotată cu toate aparatele electrocasnice și utilitățile necesare, unde copiii pot să învețe de mici să gătească și să prepare mâncăruri, astfel încât să-și câștige propria independență în viața de zi cu zi și să nu fie nevoiți să apeleze la alte persoane pentru a-și face de mâncare sau a-și aranja masa.

Ultima oprire din cadrul manifestărilor a fost Târgul mărțișorului, organizat de această dată în interiorul școlii. Dacă în anii precedenți Târgul mărțișorului reprezenta un eveniment caritabil cu vânzare de mărțișoare în centrul orașului, de această dată evenimentul a fost ținut în interior, fiind mai degrabă o prezentare de produse create de mâna elevilor din școlile din Dej și din jurul Dejului. Laura Boian, directorul Școlii Gimnaziale Speciale Dej, și Anca Păltinean, sunt cele două dejence inimoase care au organizat an de an diverse evenimente caritabile în municipiul Dej și au dorit ca Târgul mărțișorului să aibă loc și în acest an la Dej, chiar dacă într-o formulă mai restrânsă.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1079858792076887.1073742176.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More