Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sărbătoarea castanelor 2015. Peste 300 de jandarmi vor fi la datorie

0 37

Începând de azi și până duminică,, jandarmii maramureșeni vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică pe timpul manifestărilor cultural — artistice și de divertisment din cadrul Sărbătorii Castanelor, alături de competițiile sportive ce se vor desfășura pe raza municipiului Baia Mare.

Peste 300 de jandarmi împreună cu cadre ale Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș, alte structuri din Ministerul Afacerilor Interne și personal din cadrul Poliției Locale Baia Mare, vor colabora în scopul respectării legalității, prevenirii și descurajării unor acțiuni menite să tulbure ordinea și liniștea publică sau a unor manifestări de violență pe timpul acestei sărbători.

Astfel, pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică a manifestărilor dedicate Sărbătorii Castanelor, jandarmii vor fi prezenți pe durata desfășurării concertelor conform programului organizatorului, din următoarele locații: Piața Libertății — Centrul Vechi, Piața Cetății și Bulevardul Unirii. Pentru a asigura măsurile specifice de ordine în zona scenelor amplasate și pentru a asigura totodată vizionarea concertelor în condiții optime, accesul în zona scenei este reglementat în sensul că, jandarmii vor permite accesul doar organizatorilor, artiștilor și ziariștilor acreditați.

Vineri, 25 septembrie, jandarmii vor asigura ordinea și siguranța publică pe timpul deplasării Paradei ‘Festivalului Castanelor 2015’ pe traseul Bd. Traian — Bd. Unirii — Bd. București — Piața Revoluției — Str. Gheorghe Șincai — Piața Libertății.

Zilnic, efective de jandarmi se vor afla în misiunea de asigurare a ordinii publice pe timpul desfășurării sărbătorii, iar în sprijin vor acționa și colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj Napoca, se precizează în comunicatul de presă al Jandarmeriei Maramureș.

Jandarmeria Maramureș solicită participanților la toate manifestările care urmează să aibă loc în acest sfârșit de săptămână, să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice, să manifeste înțelegere față de măsurile care vor fi asigurate cu ocazia acestor evenimente și să răspundă cu solicitudine indicațiilor forțelor de ordine, pentru că manifestările cultural — artistice să se desfășoare în condiții optime.

Rugăm cetățenii implicați sau cei care sesizează acte de tulburare a ordinii publice, să apeleze la jandarmii aflați în patrule sau la cei aflați în Punctul de Comandă care va fi constituit în apropierea scenei de pe B-dul Unirii sau la numărul unic de urgențe 112.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More