Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sărbătoarea ”Împănatul boului”, de Rusalii la Mănăstirea

0 682

Primăria comunei clujene Mica organizează duminică, 12 iunie, o nouă ediție a evenimentului ”Împănatul boului”, sărbătoare populară cu on lungă tradiție pentru locuitorii comunei.

Programul evenimentului va începe la ora 9.30 cu slujba religioasă, continuând de la 12:30 cu Împănatul Boului, iar de la ora 14:30 va începe un spectacol folcloric, în cadrul căruia sunt invitați speciali Marius Ciprian Pop, Felix Gălan și Ioan Dordoi, Angela Rusu și Ovidiu Purdea Someș.

”După mai bine de 2 ani, perioadă în care, din cauza pandemiei, nu am avut posibilitatea de a duce tradiția locului mai departe, iată că tinerii din localitatea Mănăstirea s-au organizat și se pregătesc pentru acest frumos eveniment care ne-a lipsit tuturor.

Primaria Comunei Mica și Consiliul Local Mica au susținut și vor susține mereu tradițiile noastre, deoarece acest lucru ne definește identitatea noastră, a acestui loc, iar obiceiurile transmise din generație în generație trebuie respectate și duse mai departe.

Va așteptăm cu mult drag să petrecem împreună o zi minunată de Rusalii, să fim recunoscători că suntem sănătoși și putem să ne bucurăm împreună de această zi specială și de acest eveniment de suflet pentru locuitorii comunei Mica”, a transmis primarul comunei, Tiberiu Zelencz.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More