Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sărbători ale fiilor comunelor Cămăraşu şi Sînpaul

0 198

afis-Sinapul-2015

Consiliul Judeţean Cluj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj (CJCPCT), împreună cu primăriile şi consiliile locale ale comunelor Cămăraşu şi Sînpaul, invită toţi iubitorii de folclor în zilele de 27, 28 şi 29 iunie la o serie de manifestări populare reunite sub genericul Fiii Cămărașului şi Fiii Satului la Sînpaul.

Astfel, manifestările sfârşitului de săptămână vor debuta în ziua de sâmbătă, 27 iunie 2015, la Cămăraşu, cu cea de a IX-a ediție a manifestării Fiii Cămărașului. Evenimentul va începe de la ora 14.00 cu ediţia a V-a a Cupei Târgului la Fotbal.

Duminică, 28 iunie 2015, începând cu ora 13.00, pe scena în aer liber şi la Şcoala Gimnazială Cămărașu, se va desfăşura un spectacol folcloric, cu participarea ansamblurilor folclorice: ”Fiii Cămărașului”, ”Dor Transilvan”, ”Grupul Tradițional al Zăgrenilor din Ceaba” şi a formațiilor de jocuri populare din Mociu, Sărmașu, Căianu Și Cătina.

Invitați în recital vor fi îndrăgiții interpreți de muzică populară: Marius Ciprian Pop, Ana Georgeta și Narcisa Balla, Florin Moldovan, Adina Varga, Ruxandra Rațiu, Dolfina Aștilean, Alexandru Tagurean și Ina Cămărășan. După programul folcloric vor urma pe scena comunei soliştii de muzică pop Emanuel Cârstea, începând cu ora 21.45 şi Gențiana, începând cu ora 22.30.

Totodată, în perioada 27 – 29 iunie 2015, comuna Sînpaul, sărbătorește împlinirea a 720 de ani de atestare documentară.

Astfel, manifestările culturale reunite sub genericul Fiii Satului la Sînpaul, vor începe sâmbătă, 27 iunie 2015 de la ora 17.00, cu prezentări de expoziţii precum şi cu un spectacol oferit de către elevii şi cadrele didactice de la Şcoala ”Ioan Alexandru”. Începând cu ora 19.00, va avea loc lansarea Monografiei comunei Sînpaul, autori Vasile Lechințan, Aurel Loșonți, Tudor Sălăgean, lansare care va fi urmată, de la ora 19.40, de Prezentarea Filmului monografic, realizator, Dinu Criste. Seara se va încheia cu un recital oferit de către Mădălina Danciu.

Duminică, 28 iunie 2015, începând cu ora 12.30, se vor organiza vizite la Muzeul radioului din Sînpaul, fondator Vasile Hurdeu și la expozițiile de la căminul Cultural din Sînpaul. La ora 14.00 va avea loc deschiderea oficială a manifestării culturale, deschidere care va fi urmată de prima parte a spectacolului folcloric susţinut de către Clubul Vedetelor din Cluj-Napoca (Muguri de folclor).

De la ora 16.30 va avea loc prezentarea Monografiei comunei Sînpaul: 720 de ani de atestare documentară, o festivitate de premiere, precum şi un moment de reconstituire: ”Momente din Nunta Tradițională din Sînpaul”.

Începând cu ora 17.30 va începe cea de a doua parte a Spectacolului Folcloric, spectacol care va fi susţinut de către Ana Strâmturean împreună cu tineri interpreți ai Școlii de Arte ”Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, Maria Marcu, Mihaela Grindean, Raul Oltean, Mariana Morcan și Maria Golban Șomlea, acompaniați de Orchestra Profesionistă ”Cununa Transilvană” a C.J.C.P.C.T. Cluj.

Vor mai evolua Ansamblurile folclorice ”Comunița Baciului”, ”Tradiții Someșene”, ”Dor Clujean” și Ansamblul de jocuri țigănești.
Luni, 29 iunie 2015, în cadrul manifestărilor dedicate Fiilor satului Sînpaul, între orele 15:30 și 20:00, va avea loc Ziua Porților Deschise la terenul de golf din Sînpaul.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More