Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sărbătorile de iarnă vin cu o amplificare a contrabandei. 19 dosare penale întocmite

0 121

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice sunt prinși în acţiuni de amploare al căror scop este protejarea drepturilor şi intereselor comerciale ale cetăţenilor. În această săptămână au fost întocmite 19 dosare penale, au fost aplicate 31 sancţiuni contravenţionale, au fost indisponibilizate peste 3 600 pachete cu ţigări de contrabandă şi aproape 200 jucării şi articole de îmbrăcăminte.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat şi executat, în perioada 12 – 13 decembrie a.c., o acţiune pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerţ ilicit, precum şi pentru depistarea persoanelor care efectuează acte de comerţ cu încălcarea intereselor legitime ale consumatorilor. Poliţiştii au avut în vedere identificarea persoanelor care comercializează ilegal produse din tutun provenite din contrabandă cât şi descoperirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a comerţului cu produse contrafăcute.

În urma verificărilor au fost constatate 10 infracţiuni de contrabandă, opt infracţiuni de contrafacere de mărfuri şi o infracţiune de evaziune fiscală. Astfel, au fost indisponibilizate peste 73 000 ţigarete şi aproape 200 articole vestimentare şi jucării. Nu în ultimul rând, poliţiştii au aplicat 31 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de  peste 75 000 lei, au ridicat în numerar suma de 3 479 lei şi au confiscat băuturi alcoolice, carne, legume şi parfumuri în valoare de peste 5 000 de lei.

Dintre toate aceste cazuri iese în evidență o băimăreancă în vârstă de 45 de ani. Ieri, 13 decembrie, în jurul orei 09.00, aceasta a fost prinsă în flagrant, încercând să livreze 3 085 pachete cu ţigări de contrabandă persoanelor care desfăşoară activităţi ilicite de comerţ stradal cu ţigări.  În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, iar poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională şi tragerea acestora la răspundere.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More