Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sarea de la Ocna Dej transportată de CFR Marfă în Ungaria

2 118

Salina Ocna Dej

CFR Marfă a câștigat licitația organizată de Compania Națională a Sării – Salrom pentru atribuirea contractului de transport de sare pe calea ferată, transporturile urmând să se deruleze pe relația România – Ungaria, respectiv Dej – Nyrabrani.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul contractului se vor transporta între 300.000 și 400.000 de tone/anual, durata acestuia fiind de trei ani.

“În condițiile unei concurențe puternice pe piața transporturilor feroviare de marfă, CFR Marfă urmărește, prin practicarea unor politici comerciale flexibile, crearea de noi parteneriate, concomitent cu fidelizarea și păstrarea clienților existenți”, se precizează în comunicatul CFR Marfă.

Societatea Națională de Transport Feroviar de Marfă CFR Marfă este operatorul național de transport feroviar de marfă din România, lider pe această piață, cu o cotă de piață de 57,2% (preliminat), la nivelul anului 2014. CFR Marfă a avut o cifră de afaceri de 212 milioane de euro în anul 2014.

Salrom este singurul producător de sare din România. Țara noastră a livrat și anul trecut sare (pentru industrie și deszăpezire) în Ungaria, Slovacia, Serbia, Republica Moldova și Bulgaria. Compania de stat are o producție de peste 2 milioane tone sare anual.

Acțiunile companiei sunt deținute în proporție de 51% de către statul român prin Ministerul Economiei și 49% de către Fondul Proprietatea. Principalele produse ale Salrom sunt sarea (gemă, soluție, recristalizată) și calcarul. Societatea Naționala a Sării are șapte sucursale: Exploatarea Minieră Râmnicu Vâlcea și salinele Slănic, Ocna Dej, Ocna Mureș, Târgu Ocna, Praid și Cacica.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. Corina spune

  CFR Marfa ar fi castigat si licitatiile anterioare pentru transportul sarii la export dar nu iesea spaga pentru ,, baietii destepti” din SALROM. Sa nu-si inchipuie careva ca fostul director de la Ocna Dej Mihut Georgel facea afaceri de capul lui si fara stirea celor de la Bucuresti. A fost detronat mafiotul Bucur Aurel,cel numit la conducerea SALROM de catre Hrebenciuc la intelegere cu Jianu D-tru liderul federatiei sindicale SALROCA, si a fost numit director pe o mosie mai mica la salina Targu Ocna. Acesta a fost inlocuit cu taticul mafiotilor din SALROM vesnicul la butoane Voicu Adrian. .A fost schimbat dracul cu tacsu. A mai facut ceva DNA-UL in afacerea ,,TRANSFEROVIARUL” unde sunt bagati pana peste cap aceste jigodii care au jefuit SALROM-ul ? Sa-si dea drumul la limbuta Mihut Georgel si n-or sa mai aiba loc in arest cei de la DNA Cluj de hotii din SALROM.

  1. nicu spune

   Du-te tu, Corina! Tare isteata esti! Faci parte din gashca de stii asa de bine? Sau ai fost lasata pe dinafara si nu ti-a convenit??
   Iti revii tu, sunt sigur!!! Te-ai bagat deja intr-un loc mai caldut, asa-i?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More