Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Șase decese înregistrate în doar o lună, în timpul intervențiilor operative ale ISU Bistrița

0 31

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița a făcut o analiză, privind intervențiile și misiunile structurilor operative, perioada de referință fiind 22 decembrie – 8 ianuarie 2017.

Concluziile rezultate în urma analizei au scos la iveală că din cele 23 incendii la care au intervenit structuri profesioniste pentru situații de urgență, 73% (17 incendii) au avut ca și cauză probabilă de producere, mijloacele de încălzit sobe cu/fără acumulare de căldură, centrale termice, coșuri/burlane de evacuare a fumului, jar/scântei, focul deschis.

Pentru gestionarea tuturor situațiilor de urgență, au fost angrenate pentru intervențiile SMURD 1460 de paramedici, 19 ofițeri, 41 subofițeri și 122 de cadre medicale.

77,13% din numărul total de intervenții (469), cât reprezintă procentul intervențiilor medicale, au fost gestionate de 323 paramedici. 22,86%, din numărul total de intervenții (139) exceptând cazurile SMURD, au fost gestionate de 1040 subofițeri.

Pe timpul gestionării situațiilor de urgență, s-a înregistrat decesul a 6 persoane.

De asemenea în raport se mai arată că în perioada analizată au avut loc 24 accidente rutiere în care au fost implicate 53 persoane din care 49 adulți și 4 minori.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More