Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Șase localități din Maramureș afectate de inundații. Mai multe familii evacuate

0 45

case inundate

În urma ploilor abundente înregistrate în noaptea de marţi spre miercuri șase localităţi din Maramureş sunt afectate de inundaţii.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş transmis miercuri, pompierii militari intervin în teren pentru a-i ajuta pe localnicii ale căror case sau gospodării au fost afectate de inundaţii. Prefectul judeţului, Anton Rohian, a spus că familiile ale căror case au fost inundate sunt evacuate.

În urma ploilor abundente mai multe localităţi din judeţul Maramureş au fost afectate de scurgerile de pe versanţi. Începând cu ora 2.00, miercuri dimineaţă, dispeceratul ISU Maramureş a fost anunţat despre producerea unor inundaţii în localităţile Fărcaşa, Buzeşti, Sârbi, Ardusat, Ilba, şi Seini, iar mai multe gospodării sunt afectate la Buzeşti şi în Ilba.

În zonele Ilba şi Seini pe DE 58 şi Ardusat pe DJ 108A şi DJ 193 circulaţia este restricţionată pe un singur sens. Pompierii militari maramureşeni intervin în teren pentru a da o mână de ajutor cetăţenilor şi pentru a înlătura efectele produse de scurgerile de apă”, se arată în documentul citat. Prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian, care este şi preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, se află pe teren în zonele afectate pentru coordonarea acţiunilor de intervenţie.

El a declarat că au fost inundate 60 de case şi gospodării. ”Tocmai am încheiat de evacuat o bătrână din satul Buciumi aparţinător de Şomcuţa, s-a oprit ploaia, iar viitura îşi duce cursul mai departe prin Şomcuţa şi Satul Lung. Sunt inundate 60 de case şi gospodării, iar până trece viitura se va ajunge la 70 de locuinţe inundate”, a spus prefectul. Întrebat dacă familiile ale căror case au fost inundate vor fi evacuate, el a spus: ”Toate familiile sunt evacuate din casele inundate”. Hidrologii au emis o avertizare cod roşu pentru trei bazine hidrografice din judeţele Satu Mare, Sălaj şi Maramureş, unde de miercuri, de la ora 7.05, până miercuri, la ora 14.00, se pot produce inundaţii locale cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More