Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Șase persoane, printre care și un minor, arestate preventiv în urma perchezițiilor din Baia Mare

0 1.497

Perchezițiile, din data de 13 februarie, care vizau un dosar de trafic și consum de droguri, au dus la arestarea preventivă a șase persoane, dintre care un minor.

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Sălaj, sub coordonarea  D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Sălaj, au surprins, la data de 13 februarie  a.c., în flagrant delict, pe raza localității Baia Mare, un bărbat din localitate, care comercializa 150 de plicuri cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv (etnobotanice). Asupra acestuia au mai fost găsite diferite substanţe medicamentoase şi un flacon în care se afla cocaină.

În aceeași zi, au fost efectuate 13 percheziţii domiciliare și una auto, la persoane bănuite de implicare în operațiunile ilicite, în urma cărora au fost ridicate aproximativ 50 de grame cu substanţă de culoare albă, aprozimativ 6 grame de rezină de cannabis,  28 de bile de staniol care contineau cannabis, frunze de canabis, 192 de plicuri de etnobotanice, 38 de fiole și recipiente cu substanţe medicamentoase, 5 cântare electronice de precizie, un grinder de mărunţit substanţă vegetală, 3 stick-uri, 15 telefoane mobile, 7.364 de lei şi 100 USD, diferite înscrisuri privind bunuri imobile şi mobile, precum şi două autoturisme.

Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie 2017-februarie 2018, pe raza județelor Sălaj și Maramureș s-ar fi constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membri ar fi procurat şi comercializat diferite cantităţi de droguri de mare risc (comprimate ecstasy și cocaină), droguri de risc (canabis), precum și substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive (etnobotanice).

Astfel, în perioada 13-14 februarie a.c., cinci tineri din Baia Mare și un minor din Zalău, cu vârste cuprinse între 17 și 37 de ani,  au fost reținuți pentru 24 de ore, ulterior fiind arestați preventiv. În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor  de trafic de droguri de risc și mare risc, precum și comercializarea de produse susceptibile a avea efect psihoactiv.

 

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More