Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A șasea zi de proteste la Cluj. Peste 50.000 de oameni au ieșit în stradă – VIDEO LIVE

0 82

A șasea zi de proteste la Cluj-Napoca, unde zeci de mii de oameni au ieșit din nou în stradă. Piața Unirii și străzile adiacente au fost pline până la refuz.

Deși Guvernul Grindeanu a abrogat Ordonanța de Urgență 13, oamenii își continuă protestele pentru a se asigura că modificările aduse Codului Penal și celui de Procedură penală nu vor intra sub nicio formă în vigoare.

Dacă în celelalte zile clujenii se adunau în Piața Unirii și plecau apoi în marș prin cartierele orașului, duminică planul de acțiune s-a schimbat. Oamenii s-au adunat la puncte de întâlnire dinainte stabilite și anunțate în cartierule Clujului, după care au plecat grupuri-grupuri spre Piața Unirii. La ora 19, în centrul orașului se aflau deja 35.000 de oameni, care au stat aici mai bine de o oră.

Ulterior, zecile de mii de oameni au pornit în marș prin zona centrală, scandând: „Rezistăm”, „Nu plecăm”, „Nu ne păcăliți” și ”Jos Guvernul” sau ”Demisia”, cele două din urmă fiind cel mai des folosite.

De această dată marșul a fost unul mai scut, coloana de manifestanți trecând prin fața Prefecturii Cluj, apoi pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, iar odată ajunși în zona Primăriei Cluj-Napoca, protestatarii s-au oprit pe loc. Zeci de mii de luminițe, lumânări sau lanternele telefoanelor s-au aprins la ora 21, concomitent cu manifestări similare care au avut loc în toată țara. creându-se astfel un val de lumină la nivel național. Manifestarea a avut mai multe semnificații, printre care acea că prin acest val de lumină este luminată întreaga țară care ”s-a trezit”, lumina având darul să atragă atenția guvernanților că chiar și în miez de noapte sunt văzuți de către popor și nu pot acționa după bunul plac la adăpostul întunericului.

După marșul care a trecut și prin zona Casei de Cultură a Studenților, manifestanții au reumplut Piața Unirii, numărul acestora ajungând la peste 50.000, iar la ora 22 toată lumea a intonat imnul național al României.

În Piața Unirii a fost amplasată și o mică scenă de pe care cei care au dorit au putut transmite mesaje către mulțimea de oameni și s-a dat tonul la scandări, iar în program a fost inclus și un mic moment artistic, susținut de câțiva artiști care au cântat pentru cei prezenți.

În jurul orei 23 Piața a început să se golească treptat, oamenii retrăgându-se spre case, dar în gând cu promisiune că vor reveni în stradă și în zilele următoare, pentru a-și susține drepturile și punctele de vedere, până când vor considera de cuviință.

 

IMAGINI LIVE DE LA CLUJ NAPOCA!

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1374171935978903.1073742360.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More