Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sătenii de pe Valea Bârgăului au ieșit în stradă. Cer trotuare de-a lungul drumului național

0 175

Cumplitul accident provocat vineri seara de minorul de 16 ani din Tureac, pe Valea Bârgăului, putea fi evitat dacă autoritățile ar fi respectat dorința localnicilor, care au cerut să li se facă trotuare de-a lungul drumului naţional. După teribilul accident, localnicii au decis să iasă în stradă, pentru siguranţa lor şi a copiilor lor. Şoferul care a omorât o adolescentă, vineri seară, şi a rănit încă 5, a fost arestat preventiv.

În satele Tureac şi Mureșenii Bârgăului se tot petrec accidente. Multe, similare cu cele de vineri seara, când o adolescentă a fost ucisă şi mai multe persoane rănite grav de o dubă pe drumul naţional, în urma a trei accidente succesive produse de același șofer, un tânăr de 16 ani.

Şoseaua a fost modernizată, iar maşinile merg cu viteză. Pietonii nu sunt deloc protejaţi. Nu au nici măcar trotuare.

Sute de localnici, printre care și mulți elevi, s-au adunat în curtea școlii din Mureșenii Bârgăului pentru a cere trotuare pe care să poată circula în siguranță.

Primarul comunei și șeful Poliției Județene au venit să vorbească cu localnicii.

Primăria ar vrea să facă trotuarele, dar abia a obținut aprobare pentru canalizare. Iar țevile vor trece pe sub trotuare, așa că siguranța pietonilor mai are de așteptat.

Cât despre restricțiile de viteză impuse în zonă, aproape nimeni nu le respectă.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, un adolescent de 16 ani s-a urcat băut la volanul camionetei tatălui său și a lovit șase persoane, în trei accidente. Nu a oprit după niciunul dintre ele.

A fost prins abia după ce mașina i s-a oprit în mijlocul șoselei. El a ajuns la spital în comă alcoolică iar acum este arestat preventiv.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More