Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Satul Sânmărghita și-a sărbătorit valorile. Oficialități locale și județene prezente la ”Fiii satului” – FOTO/VIDEO

0 198

A fost zi de mare sărbătoare astăzi la Sânmărghita, satul aparținând comunei Mica de lângă Dej. Tineri și bătrâni, oficialități locale și județene, artiști și interpreți de muzică populară, cu toții au sărbătorit valorile satului și au răspuns prin prezență invitației primarului Tiberiu Zelencz la manifestările organizate.

Ziua de sărbătoare a început de dimineață cu slujba de la biserică, după care toată lumea a fost invitată la masă, la un moment festiv presărat cu sarmale delicioase și o țuică bună făcută de localnici.

După aceea, toată suflarea satului s-a mutat la Căminul Cultural din localitate, unde a fost organizat un spectacol folcloric. Înainte de muzica de petrecere și voie bună, primarul Tiberiu Zelencz a ținut un discurs de mulțumire tuturor factorilor implicați în organizarea evenimentului, moment la care au fost prezenți și Horia Nasra, președintele PSD Cluj, consilier local Cluj-Napoca, Marius Mânzat, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj și deputatul Cornel Itu.

Primarul comunei Mica, alături de preoții localității, a acordat apoi diplome de merit cetățenilor care au adus un plus-valoare comunității. Au fost premiați și felicitați învățătorii și profesorii din Sânmărghita, personalul medical din localitate, cadre militare în retragere sau în rezervă, dar și cele mai frumoase curți și gospodării. Un moment emoționant a fost premierea familiilor care au sărbătorit ”nunta de aur” și a localnicilor care au împlinit peste 90 de ani de viață.

După aceste momente înduioșătoare, evenimentul a continuat cu spectacolul folcloric. Pe scenă au urcat Felix Gălan, Diana și Camelia Rodilă, Ioana Breda-Morar, Dan Casiu Moldovan, Mixandra Ariana Dan, dar și cursanți ai Școlii populare de artă Tudor Jarda: Iulia Mesaroș, Adelina Sigartău, Ovidiu Ciubăncan și Ansamblul de dansuri populare.

Este un eveniment deosebit al localității Sânmărghita, prin care noi dorim să facem o sărbătoare de întoarcere a fiilor satului de pretutindeni. Vrem să dăm o turnură frumoasă acestei sărbători prin care să promovăm inclusiv valorile noastre, din comunitatea în care trăim. În prima parte a zilei am avut slujba religioasă, apoi ne-am întâlnit la masă cu toți cei care au fost de bun augur pentru localitatea Sânmărghita, care s-au implicat în viața socială, culturală și nu numai, pentru a le oferi diplome de mulțumire din partea nostră, a conducerii comunei Mica. Prin aceste manifestări noi ne dorim să ne promovăm valorile noastre locale și să menținem acaeastă tradiție și pe viitor”, a declarat pentru Someșeanul.ro Tiberiu Zelencz, primarul comunei Mica.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1268219933240771.1073742326.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More