Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Scandal în Bistrița-Năsăud. Indemnizații sociale rezolvate cu acte medicale false

0 272

Mai multe persoane au fost puse sub control judiciar de către polițiștii din Bistrița-Năsăud.

Trei persoane au fost puse sub control judiciar pentru 60 de zile, anunță cei de la IPJ Bistrița-Năsăud. Astfel din cele comunicate de către purtătorul de cuvânt al IPJ, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității efectuează cercetări într-un dosar penal sub aspectul comiterii unor infracțiuni de corupție și asimilate acestora.

Se pare că, la data de 1 octombrie, polițiștii au pus în aplicare 21 de mandate de percheziție domiciliară, toate pe raza județului Bistrița-Năsăud, dintre care 2 la sediile unor instituții publice, 2 la cabinetele unor medici de specialitate, un mandat la sediul unei persoane juridice și 16 mandate la domiciliile sau reședințele unor persoane fizice. Totodată, au fost puse în aplicare 45 de mandate de aducere pe numele unor persoane care ar fi fost implicate în comiterea faptelor.

Din cercetările efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, începând din anul 2017 și până în prezent, două femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 52 și 60 de ani, ar fi intermediat pentru diferite persoane de pe raza județului obținerea unor acte medicale false, care ar releva situații medicale grave și care ulterior ar fi fost folosite în vederea solicitării și obținerii, pe nedrept, de diferite prestații sociale, în special indemnizații de handicap.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost ridicate agende personale, documente și înscrisuri medicale, scripte de evidență contabilă și alte categorii de înscrisuri cu valoare probatorie și care pot ajuta la soluționarea cauzei. De asemenea, au fost identificate și ulterior indisponibilizate sume de bani, în scopul acoperirii prejudiciului cauzat, și au fost identificate bunuri mobile și imobile, în vederea aplicării măsurii sechestrului asigurător penal, în perioada imediat următoare.

La data de 2 octombrie, procurorul de caz a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile față de cele trei persoane, iar cercetările sunt continuate  sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals și înșelăciune.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și de sprijinul Direcției Generale Anticorupție și al Inspectoratului Județean de Jandarmi “Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More