Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Scandal în PSD: Viorica Dăncilă a demisionat de la conducerea partidului

0 209

Anunțul că Viorica Dăncilă a demisionat a venit după ora 23.30, după ce la ședința Comitetului Executiv s-a luat o pauză, după o serie de discuții foarte aprinse.

”Am înţeles opinia colegilor mei, faptul că se doreşte o resetare  a partidului, că cineva trebuie să îşi asume rezultatul alegerilor. Nu este un moment de slăbiciune şi eu consider că este momentul să îmi dau demisia din funcţia de preşedinte al PSD”, a declarat fostul prezidenţiabil PSD.

”În urma discuţiilor am înţeles că se doreşte o resetare a partidului, presupune o altă viziune, un alt program şi vreau să le garantez colegilor mei că din această echipă va face parte si Viorica Dăncilă”, a spus ea.Fostul lider PSD a explicat că a discutat cu Marcel Ciolacu, cu Eugen Teodorovici şi a considerat că aşa este normal, să discute cu colegii înainte de a lua o decizie. ”Au fost mai mulţi lideri PSD care au venit la mine acasă şi am discutat”, a precizat Viorica Dăncilă.Dăncilă a fost aleasă la conducerea PSD într-un Congres care a avut loc în 29 iunie.- Niculae Bădălău a afirmat că noul preşedinte al partidului este Marcel Ciolacu, iar un congres va fi organizat în martie-aprilie.

Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD

În urma pasului făcut înapoi de Viorica Dăncilă, șef interimar al Partidului Social Democrat a devenit Marcel Ciolacu, care e Președintele Camerei Deputaților. Secretar General al Partidului a fost ales Paul Stănescu.

”A fost un gest de normalitate al doamnei preşedinte după ce ne-a ascultat şi şi-a depus demisia. Nimeni nu i-a cerut demisia doamnei Dăncilă”, a declarat Marcel Ciolacu.

La ieșirea din sediul PSD, noul lider a fost urmat îndeaproape de Marian Oprișan.

”Eu nu sunt tătucul partidului. Voi conduce cu o echipă întreagă”, a declarat Ciolacu jurnaliștilor.

Cum arată noua conducere a PSD

Într-un comunicat emis după ședința CEx, Partidul Social Democrat a prezentat și noua conducere, în urma demisiei liderului său.

Conducerea interimară a PSD:

Președinte interimar – Marcel Ciolacu

Secretar general interimar – Paul Stănescu

Membru Regiunea Sud – Adrian Gâdea

Membru Regiunea Sud – Niculae Bădălău

Membru Regiunea Sud-Vest – Aladin Georgescu

Membru Regiunea Sud-Vest – Mihai Weber

Membru Regiunea Sud-Vest – Claudiu Manda

Membru Regiunea Sud-Est – Dan Nica

Membru Regiunea Sud – Marian Pavel

Ședința Comitetului Executiv a decurs furtunos. La discuții, mai mulți vicepreședinți ai PSD și-au dat demisia din funcții. Printre ei Carmen Dan și Lia Olguța Vasilescu. Mihai Fifor, la rândul său, a spus că demisionează.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More