Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Scandal la Gherla. Un bărbat susține că a fost bătut crunt de polițiști

0 38

Un bărbat în vârstă de 38 de ani din Gherla susține că a fost bătut măr de polițiști după un scandal izbucnit la un local de pe strada Hășdății din Gherla. Polițiștii au însă o altă variantă și îl cercetează pe gherlean pentru ultraj.

Bărbatul a povestit pentru Gazeta de Cluj că oprise la respectivul local pentru a bea o bere, însă acolo s-a întâlnit cu un alt bărbat cu care avea o divergență mai veche. Cei doi s-au luat la harță, astfel că angajata barului a sunat la poliție.

La fața locului au intervenit un polițist și un jandarm care i-au cerut bărbatului să se legitimeze. Bărbatul povestește că cel cu care avuse divergența se pregătea să plece cu mașina de la locul scandalului, însă el l-a tras afară din mașină.

”Atunci am vrut să-l trag pe unul dintre ei  din maşină şi poliţistul m-a agresat cu spray paralizant. N-am văzut nimic şi, aşa orbit cum eram am crezut că tipii ăia vin la mine să mă lovească şi m-am apărat cum am putut. De fapt, am înşfăcat o bicicletă aflată în preajmă, ca să parez cu ea loviturile lor. Atunci poliţiştii, după ce mi-au pulverizat un spray paralizant în ochi m-au trântit amândoi la pământ, mi-au pus cătuşele şi m-au bătut groaznic cu bulanul şi picioarele”, povestește Dumitru Alexandru Pușcașiu pentru sursa amintită.

La data de 7 septembrie a.c., în jurul orei 21:20, Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că, într-un local public, din Gherla, are loc un scandal între mai multe persoane. Patrula formată din poliţist şi jandarm a intervenit pentru aplanarea conflictului. La faţa locului, un bărbat, de 38 de ani, din Gherla, continuă să se manifeste agresiv, motiv pentru care s-a impus imobilizarea şi conducerea acestuia la sediul unităţii de poliţie. În cauză a fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, dosar instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla”, a declarat pentru Gazeta, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

 

”Până m-au băgat în maşina poliţiei, tot dădeau în mine, de parcă-şi pierduseră minţile”.

În încăierarea creată, bărbatul i-ar fi rupt tricoul unuia dintre polițiști, astfel că acesta s-a ales cu dosar penal pentru ultraj. Pentru a se apăra, gherleanul s-a deplasat la IML Cluj pentru a scoate certificat medico-legal constatator care să dovedească faptul că a fost victima unei agresiuni din partea oamenilor legii.

“Cum eram gazat n-am văzut nimic, se poate să-i fi rupt tricoul, dar un martor mi-a spus că după ce m-au bătut aşa de îngrozitor cu bulanul şi picioarele, poliţistul acela şi-a rupt el singur tricoul”, mai spune gherleanul, care mai afirmă că la fața locului a intervenit și o ambulanță, însă el a refuzat transportul la spital.

La I.M.L. Cluj, bărbatul a primit certificat medico-legal care recomandă între trei şi patru zile de îngrijiri medicale, ceea ce l-a revoltat pe scandalagiul din Gherla, care promite răzbunare la adresa polițiștilor care l-au bătut.

Şi dacă m-or închide acum, pentru ultraj, cum zic ei, fac trei luni de temniţă, dar după aceea mă întorc eu şi le arăt eu poliţiştilor – şi nu aşa, ci la fiecare în parte, să mă ţină minte.”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.