Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Scandal la Gherla. Un bărbat susține că a fost bătut crunt de polițiști

0 63

Un bărbat în vârstă de 38 de ani din Gherla susține că a fost bătut măr de polițiști după un scandal izbucnit la un local de pe strada Hășdății din Gherla. Polițiștii au însă o altă variantă și îl cercetează pe gherlean pentru ultraj.

Bărbatul a povestit pentru Gazeta de Cluj că oprise la respectivul local pentru a bea o bere, însă acolo s-a întâlnit cu un alt bărbat cu care avea o divergență mai veche. Cei doi s-au luat la harță, astfel că angajata barului a sunat la poliție.

La fața locului au intervenit un polițist și un jandarm care i-au cerut bărbatului să se legitimeze. Bărbatul povestește că cel cu care avuse divergența se pregătea să plece cu mașina de la locul scandalului, însă el l-a tras afară din mașină.

”Atunci am vrut să-l trag pe unul dintre ei  din maşină şi poliţistul m-a agresat cu spray paralizant. N-am văzut nimic şi, aşa orbit cum eram am crezut că tipii ăia vin la mine să mă lovească şi m-am apărat cum am putut. De fapt, am înşfăcat o bicicletă aflată în preajmă, ca să parez cu ea loviturile lor. Atunci poliţiştii, după ce mi-au pulverizat un spray paralizant în ochi m-au trântit amândoi la pământ, mi-au pus cătuşele şi m-au bătut groaznic cu bulanul şi picioarele”, povestește Dumitru Alexandru Pușcașiu pentru sursa amintită.

La data de 7 septembrie a.c., în jurul orei 21:20, Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că, într-un local public, din Gherla, are loc un scandal între mai multe persoane. Patrula formată din poliţist şi jandarm a intervenit pentru aplanarea conflictului. La faţa locului, un bărbat, de 38 de ani, din Gherla, continuă să se manifeste agresiv, motiv pentru care s-a impus imobilizarea şi conducerea acestuia la sediul unităţii de poliţie. În cauză a fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, dosar instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla”, a declarat pentru Gazeta, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

 

”Până m-au băgat în maşina poliţiei, tot dădeau în mine, de parcă-şi pierduseră minţile”.

În încăierarea creată, bărbatul i-ar fi rupt tricoul unuia dintre polițiști, astfel că acesta s-a ales cu dosar penal pentru ultraj. Pentru a se apăra, gherleanul s-a deplasat la IML Cluj pentru a scoate certificat medico-legal constatator care să dovedească faptul că a fost victima unei agresiuni din partea oamenilor legii.

“Cum eram gazat n-am văzut nimic, se poate să-i fi rupt tricoul, dar un martor mi-a spus că după ce m-au bătut aşa de îngrozitor cu bulanul şi picioarele, poliţistul acela şi-a rupt el singur tricoul”, mai spune gherleanul, care mai afirmă că la fața locului a intervenit și o ambulanță, însă el a refuzat transportul la spital.

La I.M.L. Cluj, bărbatul a primit certificat medico-legal care recomandă între trei şi patru zile de îngrijiri medicale, ceea ce l-a revoltat pe scandalagiul din Gherla, care promite răzbunare la adresa polițiștilor care l-au bătut.

Şi dacă m-or închide acum, pentru ultraj, cum zic ei, fac trei luni de temniţă, dar după aceea mă întorc eu şi le arăt eu poliţiştilor – şi nu aşa, ci la fiecare în parte, să mă ţină minte.”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More