Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Scandal politic pe conserve de ton la Bistrița

0 330

Opozanții politici din Bistrița își aruncă acuze pe seama unor ajutoare sociale care conțin conserve de ton care ar fi „otrăvitoare”.

Scena politică a Bistriței este acum locul unei bătălii politice pornită de la acuzele liderului PNL Bistrița-Năsăud vis-a-vis de anumite ajutoare sociale oferite de către Primăria municipiului Bistrița. Acesta ar fi declarat că în aceste ajutoare sociale există conserve de ton care ar fi otrăvitoare din cauza locului din care tonul a fost pescuit.

Efectele nu s-au lăsat așteptate căci primarul municipiului, Ovidiu Teodor Crețu, a emis un comunicat de presă în care lămurește această problemă a conservelor de ton și de asemenea acuză opoziția politică de a fi lansat „teorii aberante”. Agerpres.ro a publicat comunicatul venit din partea Primăriei municipiului Bistrița, comunicat pe care îl redăm mai jos:

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la distribuire conservelor de ton în pachetele alimentarea distribuite de Primăria municipiului Bistriţa consider că se impun o serie de precizări.

Printre ajutoarele alimentare distribuite în prezent de municipalitate se află şi conserva de ton bucăţi, care provine din peşti pescuiţi în Oceanul Pacific, zona FAQ 71, produs prezent în majoritatea magazinelor alimentare din Bistriţa şi comercializat legal în România şi Uniunea Europeană. Trebuie precizat faptul că zona de pescuit afectată de cutremurul din anul 2011 este FAQ 61 precum şi acela că, potrivit specialiştilor, durata medie de viaţă a acestui peşte este de 5 ani. Este evident aşadar că nu există nici un risc pentru cei care consumă acest produs. O minimă documentare ar fi clarificat aceste lucruri şi nu ar mai fi fost lansate teorii aberante.

Declaraţiile publice făcute de uni politicieni pe marginea acestui subiect denotă nu doar o lipsă de respect pentru un adevăr evident ci fac şi dovada unei atitudini iresponsabile. Cu siguranţă domnilor în cauză le sunt cunoscute argumentele de mai sus dar în fuga după notorietate au preferat să promoveze şi să susţină o minciună.

Preţul plătit de cei care în goana după voturi trec peste orice limite, ignoră adevăruri evidente şi pun interesul politic mai presus de orice, va fi pe măsură iar oamenii vor taxa astfel de derapaje”, a transmis primarul municipiului Bistrița.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More