Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Scandal în țigănie, la Jibou. O ambulanță, atacată cu pietre și o asistentă rănită

0 207

Un uriaș scandal a izbucnit joi seara în cartierul Cărămidari din Jibou, în comunitatea de țigani. Doar intervenția trupelor speciale a potolit spiritele războinice ale combatanților.

Scandalul a izbucnit între două clanuri rivale, zeci de persoane fiind implicate într-o bătălie generală. Având în vedere că bătaia s-a lăsat și cu persoane rănite, la fața locului a fost solicitată intervenția unei ambulanțe, însă aceasta nu doar că nu a fost lăsată să intre în zona de conflict pentru a acorda îngrijiri medicale răniților, ba chiar a fost atacată cu pietre de țigani. O asistentă de pe ambulanță a fost lovită în cap cu un bolovan, astfel că s-a solicitat intervenția forțelor speciale.

Până la sosirea mascaților scandalul a continuat. În total, șapte persoane au fost rănite, pentru ajutarea acestora ajungând în Jibou alte șase autosanitare de ambulanță sau SMURD pentru a transporta victimele la spital, unde scandalul a continuat.

Totodată pe fir au intrat și polițiștii, care au acum dificila misiune să stabilească de la ce a izbucnit scandalul și cine trebuie tras la răspundere pentru victimele și pagubele materiale provocate.

În ceea ce o privește pe asistenta medicală rănită, aceasta a suferit un traumatism cranio-cerebral minor și este în afara oricărui pericol. Tot cu traumatisme cranio-cerebrale, însă severe, au ajuns la spital și alte trei persoane implicate în bătaie, în timp ce alte patru victime au suferit leziuni minore.

Din câte se pare, întregul scandal a pornit de la o datorie mai veche, ce nu a fost achitată la timp. Țiganii care au luat bani împrumut cu camătă de la cei din clanul rival au fost atacați cu bâte și pietre de creditori, iar asta a dus la generalizarea conflictului între clanuri.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More