Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Scandalul vaccinării anticovid. Nu demnitarii sunt prioritari, se apără premierul

0 312

În urma mai multor articole apărute în presă, premierul Ludovic Orban a simțit nevoia de a da anumite explicații în ceea ce privește viitoarea campanie de vaccinare împotriva SARS-CoV-2. Acesta a declarat că nu este stabilită nicio prioritate privind administrarea vaccinului pentru miniştri, secretari de stat sau funcţionari.

A fost o adresă de la Ministerul Sănătăţii, s-a încercat (…) să se facă o evaluare privitor la rata de acceptare a vaccinului. Nu există prioritate pentru miniştri, secretari de stat, funcţionari. Există o prioritizare care este făcută pe baza recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, pe baza recomandărilor venite de la nivel european, a spus Ludovic Orban privitor la articolele apărute în presă.

Potrivit acestuia, vaccinul va veni în tranşe şi „este posibil să sosească primele cantităţi în decembrie”.

Pe primul loc în ordinea de priorităţi sunt cadrele medicale care sunt în prima linie a bătăliei, urmează persoanele vulnerabile, persoanele în vârstă, cu alte boli, persoanele care pot să dezvolte forme severe, urmează cei care lucrează în zone critice, esenţiale, de exemplu servicii de apă, servicii de energie, servicii care sunt considerate strategice, a arătat premierul.

Orban a precizat că „vaccinarea nu este obligatorie, dar este gratuită”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More