Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Scântei între Comisia Europeană și România după cazul Kovesi

1 356

Punerea sub control judiciar a Laurei Codruța Kovesi pune pe jar relația dintre Comisia Europeană și România.

Punerea sub control judiciar a Laurei Codruței Kovesi nu a fost trecută cu vederea de Comisia Europeană. Reacțiile sau ținut azi lanț și s-a declarat iar ideea că se urmărește cu „mare îngrijorare evoluțiile privind statul de drept în România”. Astfel, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a declarat în cadrul unei conferințe de presă că România obstrucționează candidații pentru șefia Parchetului European.

„După cum am precizat şi cu alte ocazii, Comisia Europeană urmăreşte cu mare îngrijorare evoluţiile privind statul de drept în România şi a subliniat că România trebuie să se reîntoarcă urgent pe drumul reformei. Asta înseamnă a merge înainte, nu înapoi şi să se abţină de la a face vreun pas care să răstoarne progresul înregistrat în ultimii ani. Chiar dacă nu comentăm procedurile naţionale, Comisia Europeană urmăreşte îndeaproape evoluţiile, în contextul procedurii de selecţiei aflată în desfăşurare, pentru funcţia de procuror-şef european. Este crucial ca toţi candidaţii, selectaţi de o comisie formată din specialişti independenţi, să fie trataţi corect pe parcursul acestei proceduri”, au fost câteva din cuvintele lui Margaritas Schinas, purtătorul de cuvânt al C.E.

Totodată, Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, a afirmat și el că veștile privind cazul Laurei Codruța Kovesi îl îngrijorează, însă, în continuare Parlamentul European susţine candidatura acesteia la şefia Parchetului UE.

„Îngrijorat de informaţiile despre punerea sub control judiciar a Laurei Codruţa Kovesi. Parlamentul European susţine acest candidat pentru funcţia de procuror-şef european. Voi ridica această problemă la întâlnirea de miercurea viitoare cu liderii grupurilor politice din PE”, a transmis Antonio Tajani.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Stefan spune

    Suntem chiar atâta de naivi și orbi încât sa nu vedem ca aceasta comisie își umple timpul doar cu urmărirea evenimentelor de la noi. Cu Franța, Germania.. nici o problema???Este umilitor și frustrant sa te simți ca „prostul satului”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More