Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Scântei la Târgul de carte Gaudeamus, după ce Dan Voiculescu și-a lansat volumul „Luptă politică”

0 200

Dan Voiculescu, eliberat din detenție acum 4 luni, și-a lansat volumul „Luptă politică” în cadrul Târgului de carte Gaudeamus. Conform TVR, evenimentul s-a lăsat cu demisia directorului Humanitas din Asociația Editorilor și cu varii proteste din partea altor reprezentanți de edituri.

Bine cunoscutul personaj politic, Dan Voiculescu, fondatorul Intact Media Group, și-a lansat volumul „Luptă politică”. Conform TVR și Agerpres, directorul Humanitas și-a dat demisia din Asociația Editorilor, în semn de protest pentru cei care au permis, într-un astfel de cadru, lansarea de carte a unui persoane politice controversate.

Cele două surse de știri au subliniat faptul că Lidia Bodea, directorul editurii Humanitas, și-a arătat în mod deschis revolta față de acest eveniment, afirmând:

În discuție e însă moralitatea. În numele cenzurii morale, noi nu umblăm goi pe stradă. Iar în raport cu ea, ceea ce se-ntâmplă acum la Gaudeamus e mai mult decât poate suporta bunul simț.

 O altă formă spontană de protest a venit din partea Editurii Casa de Pariuri Literare. Reprezentanții ei au oprit vânzările pe parcursul evenimentului și au afișat mesajul „Stand închis pe durata lansării cărţilor puşcăriaşilor”.

Sursă: știri.tvr.ro; agerpres.ro

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.