Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Scenarii post stare de urgență: deschiderea parcurilor,elevii vor purta masca la școală și li se va lua temperatura

0 834

În urma unei discuții cu jurnaliștii, premierul Ludovic Orban a menționat unele scenarii ce s-ar putea implementa după ridicarea stării de urgență. Este vorba despre accesul în parcuri, accesul în școli, dar și la locul de muncă. Redăm principalele declarații ale premierului.

S-au discutat foarte multe idei și menționez că mi se par idei bune. De exemplu, posibilitatea realizării unui triaj la locul de muncă, la școală, prin intermediul termometrelor electronice. E nevoie de o dotare a companiilor, a instituțiilor publice, astfel încât să se poată lua temperatura, zilnic, când vine omul la locul de muncă.

În cazul în care persoane are o temperatură de peste 37 de grade, să nu i se permită accesul la muncă și să fie supus unei evaluări medicale, inclusiv posibilitatea unei testări de COVID, a menționat Ludovic Orban.

Trebuie stabilit un set de reguli. Nu va exista o restricție pentru hoteluri. Să se cazeze o persoană chiar și în camere cu două paturi, mai multe persoane doar dacă sunt membri ai familiei, măsuri de dezinfecție. În privința restaurantelor și a cafenelelor, opiniile încă sunt rezervate, pentru că riscul epidemiologic este mai mare pentru că nu poți să porți mască. Președintele României a anunțat obligativitatea de purtare a măștii va fi pentru spații închise, a mai afirmat premierul.

Școala este un spațiu închis. În cazul în care se va relua activitatea cu participarea studenților sau elevilor la școală, cu siguranță va fi asigurată masca. În cazul în care se vor deschide școlile, este normală obligația Guvernului de a asigura măștile pentru toți elevii care nu vor avea posibilitatea să procure măști, a notat oficialul în dialogul să cu jurnaliștii.

Totodată în ceea ce privește accesul în parcuri, Ludovic Orban, a afirmat că acestea s-ar putea să fie deschise mai repede dacă se vor respecta o serie de reguli.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More