Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Scenariile de desfășurare a activității în unitățile de învățământ preuniversitar din Maramureș, aprobate de CJSU

0 36

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a aprobat în ședință, scenariile de desfășurare a activității pentru fiecare unitate de învățământ preuniversitar din județ, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare, respectiv Ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății nr. 5.196/1.756 din 03.09.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2, a declarat subprefectul Rudolf Ștauder, președintele CJSU Maramureș.

Toate cele 391 unități de învățământ preuniversitar vor desfășura în data de 20 septembrie a.c., cursurile în scenariul 1 – participarea zilnică cu prezența fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori, a adăugat subprefectul de Maramureș.

În funcție de situația epidemiologică sunt grupe/clase de copii/elevi care desfășoară cursuri online,  ca urmare a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 apărute în aceste colective.

Această situație este monitorizată zilnic de către instituțiile abilitate din județul nostru (unități de învățământ, ISJ, DSP, CJCCI și CJSU).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More