Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Schimbare radicală a vremii. Trecem de la zile însorite la temperaturi cu minus și ninsori

0 356

Weekendul va fi însorit şi călduros, spun meteorologii. Temperaturile vor ajunge în est, sud-est şi vest şi la 19-20 de grade, valori mai mari faţă de normalul perioadei. De marţi, însă, vremea va întoarce radical foaia, se va întoarce frigul, ploaia şi lapoviţa, aceasta din urma nu numai la munte.

„Temperaturi ridicate și mâine, dar mai ales, la începutul săptămânii viitoare. De marți, temperaturile scad, temperat negative noaptea, cu probabilitatea de a se transforma ploile în lapoviță și ninsoare, nu numai în zonele de munte. Circulația aerului se menține în continuare foarte rapidă la nivelul continentului european și intervalul săptămânii viitoare va fi caracterizat de aceleași alternanțe”, a spus Gabriela Băncilă, meteorolog ANM.

Prognoza pe trei zile 

Şi duminică avem soare şi temperaturi agreabile. Se înseninează în majoritatea zonelor şi abia spre seară apar ceva nori prin nord şi nord-est. Vântul va mai avea răbufniri pe la munte şi în Moldova, presiunea atmosferică va fi în scădere, iar maximele ajung la 8 grade pe litoral şi la 20 de grade în Banat şi Oltenia.

Cald va fi şi luni, însă atmosfera devine schimbătoare, cu înnorări progresive şi ploi locale în vest, centru şi nord. Pe seara, ploile cuprind toată ţara, iar la munte, lapoviţă se transformă în ninsoare.

Marţi se răceşte şi vorbim de temperaturi modeste pentru ultima săptămână de martie. Norii persistă, la munte o să mai ningă, iar în jumătatea sud-estică o să plouă. Vântul se menţine activ în multe zone, iar minimele se opresc la 4 grade.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More