Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Schimbarea cotelor la pariuri. De ce are loc?

0 49

Te-ai întrebat vreodată cum funcționează cotele la pariuri? Poate ai fost curios să afli de ce numerele sunt acelea și de ce par să se schimbe în mod brusc. La toate aceste case pariuri online se întâmplă acest lucru cu privire la cotele de la pariuri. Trebuie să fii conștient de faptul că aceste cote se schimbă în mod constant și că pot fi influențate. Probabil că ți s-a mai spus faptul că pariurile în general sunt făcute în așa fel încât să aibă de câștigat casele de pariuri, nu jucătorii. În continuare vei putea observa care sunt câteva motive pentru care aceste cote se schimbă.

Este în interesul caselor de pariuri

Înainte de a înțelege de ce se schimbă aceste cote este important să știi ceea ce se întâmplă în spatele scenei. Cazinourile nu sunt case de binefaceri sau de donații. Acestea au ca scop principal faptul de a face bani de pe urma unor preziceri. Casele de pariuri încearcă pe cât de mult posibil să își mărească lor profiturile, nu cele ale jucătorilor pentru că altfel nu ar mai fi sustenabilă afacerea.

Cum reușesc cazinourile să nu piardă bani? Foarte simplu: în momentul când tu câștigi un pariu înseamnă că altcineva l-a pierdut. Dacă ai plasat un pariu de 50 de lei pe o echipa X și un jucător a plasat tot 50 de lei pe o echipa Y, iar echipa X a câștigat, tu practic ai câștigat 50 de lei de la jucătorul care a plasat pariul pe echipa pierzătoare. Acest lucru se întâmplă și invers când celălalt jucător câștigă. Dacă sumele pariate pe echipa pierzătoare sunt mai mari, atunci și câștigurile vor fi mai mari pentru cei care au prezis corect un pariu.

Totuși cum fac profit cazinourile în acest caz? Foarte simplu. Dacă ai mai pariat până acum probabil că ai văzut că aceste case de pariuri își iau un comision din fiecare pariu. Acest lucru e cunoscut și ca house rake. Așadar, în loc să plătească unui jucător care a prezis corect un pariu suma completă, casele de pariuri își iau un mic comision extra. De exemplu, dacă ai pariat 50 de lei și ai pariat corect, casa de pariuri îți va da probabil suma de 48 de lei bonus pe lângă cei 50 de lei pariati de tine. Astfel, indiferent cine câștigă pariul respectiv, cazinoul tot va avea un profit. Aceștia reușesc să facă mereu profit schimbând cotele la pariuri pentru a face jucătorii să parieze pe un pariu mai riscant, dar și mai profitabil pentru ei. Există două strategii pe care le folosesc cazinourile: setarea cotelor inițiale și reacția la pariuri.

Primul lucru pe care îl fac cazinourile este să seteze cotele inițiale. Dacă ar există un meci de box între un cunoscut al sportului precum Floyd Mayweather și Justin Bieber de exemplu este evident că toată lumea ar paria pe Floyd Mayweather. Fiind un boxeour profesionist, acesta are șanse foarte mari să câștige meciul. Totuși, pentru a înclina bălanța spre profitul lor, cazinourile fac cote foarte bune pentru aceste meciuri dacă pariezi pe boxeourul mai slab. Astfel, dacă tu ai paria că Justin Bieber va câștiga meciul, procentul tău de câștig ar fi multiplicat de mai multe ori. În schimb, dacă pariezi pe Mayweather vei avea o cota mai slabă, adică câștigul tău va fi mult mai mic. Pe un pariu cu cota foarte bună poți să câștigi chiar și de 9-10 ori suma înțială plătită, în timp ce pentru un pariu cu cota foarte slabă vei avea un profit de 1% sau 2%.

A două strategie a cazinourilor este reacția la pariurile plasate. Exact ca în alte industrii, efectul de turmă poate să existe chiar și la pariurile sportive. Casele de pariuri vor fi nevoite să ajusteze aceste cote în funcție de numărul de persoane care au pariat pe un anumit jucător de exemplu. Referindu-ne la exemplul anterior, să presupunem că Justin Bieber începe să ia steroizi și ia lecții de box de la profesioniști iar acum are o șansă mult mai mare să câștige meciul cu Mayweather. Casele de pariuri vor incearca să aducă cât mai multe persoane să parieze pe Mayweather și mai puține pe Justin Bieber. Pentru a face acest lucru ei vor schimbă cotele. Astfel, dacă cotele se vor schimba și câștigurile vor fi ajustate, cazinourile vor încerca să aducă cât mai multe persoane să parieze pe cel pe care doresc ei pentru a înclina bălanța în favoarea lor.

Casele de pariuri acționează individual

Casele de pariuri operează în mod individual. Acest lucru înseamnă că la o casă de pariuri vei găsi o anumită cotă pe un pariu, în timp ce la alta vei găsi o altă cotă. Când un cazino observă că există mai multe persoane care aleg să parieze de la un alt cazino, vor încerca să ajusteze câștigurile și cotele pentru a atrage cât mai multe persoane să plaseze pariurile de la cazinoul lor. Astfel, fiecare casă de pariuri este liberă să își stabilească singură cotele pentru pariuri și să ajusteze în orice moment cota pentru a-și favoriza câștigurile.

Un lucru este cert: casele de pariuri nu vor avea niciodată de pierdut de pe urmă unui pariu. Chiar dacă un jucător reușește să facă un pariu corect și să câștige o sumă mare de bani, acesta va fi plătit din buzunarul altor jucători pierzători, nu direct din buzunarul cazinoului. Astfel, casele de pariuri nu vor avea niciodată de pierdut bani de pe urma pariurilor.

Concluzie

Deși foarte mulți cred că vor reuși să facă o avere la cazinouri, adevărul este că acestea sunt făcute că ei să scoată profit indiferent de situație. Te poți și tu bucura de anumite profituri, însă pe termen lung cazinoul are cel mai mare câștig. Nu vei putea câștiga fiecare pariu, așadar bucură-te atunci când reușești să faci o prezicere corectă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More