Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Schimbări RADICALE în LIGA 1 – 14 echipe și sistem play-off și play-out

0 41

 

Universitatea Cluj - CFR Cluj - fotbal-Liga1 (12)

Membrii Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal au votat, marţi, propunerea schimbării sistemului competiţional al Ligii I, din sezonul 2015-2016, într-unul cu 14 echipe şi cu sistem play-off şi play-out.

„Am votat să avem un campionat cu 14 echipe, sistem play-off, play-out. Va fi mai interesant pentru că sunt tot 36 de partide şi rezultă tot aceiaşi bani şi fiind mai puţine echipe va fi o resursă financiară în plus din drepturile TV. 14 echipe înseamnă o concentrare de valori şi repetarea unor jocuri atractive, cum e Dinamo – Steaua sau Astra – Petrolul. Cu această propunere a fost toată lumea de acord”, a declarat preşedintele FC Dinamo, Constantin Anghelache, potrivit Mediafax.

Potrivit lui Constantin Anghelache, propunerea LPF de schimbare a sistemului competițional trebuie aprobată de Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, și că, în principiu, Răzvan Burleanu președintele FRF susține această modificare majoră.

LPF va propune Comitetului Executiv al FRF şi schimbarea sistemelor competiţionale din eşaloanele inferioare: Liga a II-a cu o serie de 20 de echipe din care promovează 2 şi retrogradează 4, iar Liga a III-a cu patru serii a câte 18 echipe din care promovează 4 şi retrogradează 16.

„Meciurile vor fi mult mai încinse în Liga I pentru că în sezonul următor vor retrograda şase echipe. La finalul ediţiei 2015-2016 vor retrograda două echipe. Noi am propus să se modifice sistemul competiţional şi la Liga a II-a şi la Liga a III-a. Important este ca începând de la Liga a III-a să se retrogradeze în funcţie de nivelul ligii superioare, respectiv Liga a II-a şi Liga I. În propunerea LPF, în Liga a II-a va fi o serie de 20 de echipe, iar la Liga a III-a patru serii a câte 18 echipe. Cei de la Liga a III-a am înţeles că ar propune să se împartă aceste 72 de echipe pe criterii geografice şi atunci ar vrea să fie şase serii. Dar asta le aparţine lor ca decizie”, a menţionat Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Valeriu Argăseală.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More